• 29.03.24, 07:53

Enamik vähihaigeid lapsi ravitakse terveks

Vähi diagnoos on midagi sellist, mida vist küll kõik täiskasvanud kardavad. Arsti juures küsitakse ikka analüüsi kahtlaste vastuste korral, et ega see vähk ei ole ning kõik muu tundub sellega võrreldes kerge ja mööduv.
Fotol: (vasakult) dr Maarja Karu ja dr Kadri Saks.
  • Fotol: (vasakult) dr Maarja Karu ja dr Kadri Saks. Foto: Violetta Riidas
Pakume teile kuulata Terviseuudiste saadet, milles räägitakse laste onkoloogilistest haigustest – mida need endast kujutavad ja milline on ravi. Selgub, et tegemist on täiesti erinevate haigustega kui täiskasvanutel, kuid õnneks selgub seegi, et 80 protsenti lastest ravitakse terveks.
Stuudios on sel puhul Eesti Punase Risti teenetemärgiga pärjatud Tallinna lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonna juhataja dr Kadri Saks ja sama osakonna arst Maarja Karu.
Enamik vähihaigeid lapsi ravitakse terveks
00:00

Seotud lood

Uudised
  • 18.11.23, 23:38
Dr Kadri Saks: lapse raskest haigusest vanemale rääkides võib kuluda tunde
Šokeerivad uudised tuleb teatada inimesele väga rahulikult ja privaatselt, vältides kiirustamist, ütles Tallinna lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonna juhataja dr Kadri Saks.
Uudised
  • 07.01.23, 15:00
Dr Kadri Putnik püüab näha ka halvas head
Melanoomiravile keskendunud onkoloog-vanemarst Kadri Putnik usub, et suuri asju ehitatakse väikestest kividest ning aitab nii teo kui ka hea sõnaga patsientidel haigusega koos ja haiguse kiuste elada ning lootust hoida.
Uudised
  • 14.12.21, 06:53
Eestis avastatakse pahaloomulisi kasvajaid liiga hilja
Ehkki iga raviga viivitatud nädal vähendab vähki haigestunud patsiendi ellujäämise võimalusi 1–3 protsenti, avastatakse Eestis vähk tihti hilisemas faasis. Üks põhjus on vähene osavõtt sõeluuringutest, selgus Riigikontrolli värskest auditist.
Uudised
  • 06.05.23, 11:00
Keelevähk on muutunud levinumaks, teatud märgid võivad sellele viidata
Keelel ja suus võib näha paljusid haigusi. Mõnikord võib keele muutuste taga olla vähk, seetõttu tasub kohe peale muutuste avastamist arsti poole pöörduda.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele