Rakvere Riigigümnaasium on oma tegemistega jõudnud olulise verstapostini – õpetajate värbamiseni

Autor: Liisa Puusepp, Mihkel Kangur ja Ele Sööl • 21. detsember 2021
Jaga lugu

Seni kuulume kooliperre vaid me kolmekesi: koolijuht, õppejuht ning õppekorraldusjuht. Oleme ühiselt kirja pannud kooli õppekava lähtekohad, kontseptsiooni ning meie jaoks olulised väärtused. Terviklik õppekava oma nüanssidega saab aga kujuneda alles siis, kui ka õpetajad pardal on ja kui nemadki koostöiselt uue kooli loomisesse panustada saavad.

Just õpetajatevahelist koostööd erinevate ainete lõimimisel me Rakvere Riigigümnaasiumis jõustada soovime, et selle kaudu panustada omakorda õppetöö tähenduslikkusesse. Tähenduslikkus loob õpimotivatsiooni, motivatsioonist algab õpirõõm. Me ootame kooli looma õpetajaid, kes on uudishimulikud ja otsiva loomuga oma erialateadmiste, õpetamis- ja õpioskuste poolest, valmis olema mentoriks nii õpilastele kui ka kolleegidele ning panustama projektõppesse.

Õppetöö tähenduslikkus on kindlasti üks olulisematest väärtustest, millest oleme uue kooli loomisel lähtunud. Selleks, et tähenduslikkuseni jõuda ja et õpitu moodustaks õppija peas terviklikkuse, peab õppija selle konstrueerimiseks pühendama oma aega ja tähelepanu. Seetõttu on pühendumus olulisel kohal. Ja selleks, et see kõik juhtuda saaks, lähtume me mitmekesistest õpikeskkondadest ja õppimisviisidest. Mitmekesised õpitegevused ja õpikeskkond toetab igaühe individuaalsust, võimaldab igaühel luua oma õpiraja. Mitmekesisemate õpikeskkondade kasutamine tähendab õppimise viimist koolis välja ja kogukonna tugevuste kasutamist koolitöös.

Lisaks usume, et hea kooli võti peitub tema koostöös kohaliku kogukonnaga. Heas koolis ei õpita ainult selleks, et jätkata õpinguid järgmisel kooliastmel, aga ka selleks, et oma õpingute käigus kogetut osataks ja tahetaks rakendada kohaliku kogukonna hüvanguks. Rakvere oma ümbruskonna ja ettevõtmistega pakub kindlasti selleks häid võimalusi, et Rakvere Riigigümnaasium saaks kogukonnale avatud olla.

Siin on paslik teha üleskutse õpetajatele, sest ainult koos heade ja vägevate õpetajatega saame luua kooli, millest unistame. Kui Sa tunned, et see visioon, mille pealt oleme asunud rajama uut kooli, kõnetab, siis ootame Sind kaaslooma Rakvere Riigigümnaasiumi!

Kandideerimiseks ootame aadressile [email protected] elulookirjeldust, haridust tõendava dokumendi koopiat ning motiveeritud kirjalikku avaldust või videot sellest, mida teeksid õpetajana, et su õpilaste ja kolleegide jaoks oleks õppimine tähenduslik. Avalduste esitamise tähtaeg on 9. jaanuar.

Lisaks teeme ka teise üleskutse. Tutvustame hea meelega kogukonnale, kuhu oleme praeguseks jõudnud ja mis tööd-tegemised on Rakvere Riigigümnaasiumis ees ootamas.

Kutsume huvilisi osalema aruteluringis Lääne-Virumaa Keskraamatukogus (Lai 7, Rakvere) 7. jaanuaril 2022 algusega kell 17.30

Liisa Puusepp, Mihkel Kangur ja Ele Sööl

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!