Rakvere Linnahooldus − 25 aastat kvaliteetset teenust

Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus • 26. jaanuar 2022
Jaga lugu

Rakvere Linnahoolduse OÜ jälg ei jää kohalikele märkamata. Tööpõld laiub kõikjal tänavatest parkide ning teedest kalmistuteni. Viimase viie aasta jooksul on ettevõte teeninud omanikutulu 154 000 eurot, tehes selleks käivet kokku koguni 2 miljonit. Tempokalt tegutsedes korrastatakse kõikjal asulas juba 25 aastat ja aina edasi.

Töötajad püsivad ettevõttes kaua. Haljastusjuht Merike Kressa on Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liikme Üllar Vaseriku sõnul suurepärane näide heast ja tublist töötajast, ilma kelleta hakkama saada ei oskakski
Autor: Rakvere Linnahoolduse OÜ

Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liige Üllar Vaserik on veendunud, et edu saladus on kindel pikaaegne töötaja. Ettevõttes tegutseb inimesi, kes on seal pea algusaastast saati. Peab ju olema hea töökoht, kus tänapäevase kiire elutempo ning kiirete muutuste juures püsima jäädakse!

„Enamik töötajaid ongi meil üle 5 aasta. Kes on tulnud, need on ka jäänud. Kaadrivoolavust väga suurt ei ole. Ühepäevaliblikaid tuleb ette, aga paari-kolme kuu jooksul saab inimese olemus selgeks,“ on Vaseriku hinnangul väikesele kaadrivoolavusele kaasa aidanud ka see, et oma inimestest hoolitakse.

Näiteks võimaldatakse töötajatele iga-aastast tervisekontrolli. „Sellega on muidugi teinekord ka see konks, et tuleb lausa meelde tuletada, et käi kontrollis ära! Eesti inimene läheb ju arsti juurde alles siis, kui viimane häda käes,“ muigab mees. „Kuna töö on enamjaolt värskes õhus, siis on meie inimesed muidugi ka suhteliselt terved. Aga selge on see, et loomulik kulumine on meil igaühel.“

Töötajate kvaliteet on juhatuse liikme sõnul tublisti paranenud. On rõõm sellises seltskonnas tööd teha! „Muutunud on täielikult töötajate töösse suhtumine. Distsipliin on kindlasti praegu parem selle ala inimestel. Kui vanasti kippus ikka seda napsuga patustamist olema, siis nüüd seda muret enam praktiliselt pole. Inimesed on aru saanud, et tervislikud eluviisid viivad edasi,“ rõõmustab Vaserik.

Rakvere Linnahoolduse OÜ juhatuse liige Üllar Vaserik<strong > </strong>
Autor: Rakvere Linnahoolduse OÜ

Kevadel täitub veerand sajandit

Rakvere Linnahoolduse ajalugu on värvikas, nagu ilmselt kõigil nii pikaealistel ette­võtetel. Omal ajal erastasid loojad munitsipaalettevõtte, mis tegelikult asutati jagunenud kommunaalettevõtete kombinaadi põhjal ja sellest saigi alguse Rakvere Linnahooldus. 5 aastat sai firma munitsipaalettevõttena toimida, kui see erastati ning loodi äriühing.

On loomulik, et veerandsaja aasta jooksul toimub teatud muutusi. Üllar Vaseriku hinnangul paistab see kõige rohkem välja ehk tehnika arengu koha pealt. Luualt on üle mindud puhuritele, nii kaudses kui ka otseses mõttes. Samuti on see olnud periood, mille jooksul vene tehnikalt on üle mindud lääne tehnikale.

„Luudadelt on tõesti üle mindud puhuritele, mis paraku leiab väga palju vastuseisu linnakodanikelt, kes tahavad pikemalt magada. Meie töö hakkab ju hommikul vara, kella 6 ajal,“ nendib juhatuse liige. Jääb vaid üle loota, et hakatakse vaiksemaid puhureid tootma. „Aga ega midagi pole teha jah – eks see mehhaniseeritus jõuab kõikjale. Kuid samas, ega päris ilma käsitööta ikka ka hakkama saa. Meie linnaehituslik olukord on paljuski pärit veel vene ajast ja ka uusi linnaosasid ei planeerita selliselt, et saaks ainult tehnikaga hakkama, käsitsi töö on ka ikkagi jäänud.“

Küll aga on kaasaegne tehnika toonud kaasa ka mõningaid probleeme. „Hirmsasti laguneb!“ kurdab Vaserik. „10–15 aastat tagasi toodetud tehnika oli meie vaatevinklist töökindlam. Praegu läheb väga palju remondile vahendeid.“

Suures plaanis on aga kõik hästi. Rakvere areneb nagu kõik linnad ja tööpõld on lai. Kui võidetakse järgmine hange, tuleb tegemist veel juurdegi ning on vaja ehk hakata inimesi lisaks otsima.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!