Rakvere põhikoolide uus töö- ja tehnoloogiakeskus sai nurgakivi

Autor: Kristjan Ojang • 5. mai 2021
Jaga lugu
Linnapea Triin Varek asetab Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse nurgakivi.
Autor: Kristjan Ojang

Rakvere linnajuhid ning uue hoone ehitajad asetasid Rakvere põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskusele nurgakivi. Ligi 2 miljonit eurot maksev keskus valmib 2022. aasta jaanuaris.

4. mai hommikul kell 10 oli Rakvere Gümnaasiumi hoovil pidulik hetk, kuna nurgakivi asetamine märkis sümboolselt uue õppehoone ehituse uut etappi.

„Uue töö- ja tehnoloogiakeskuse rajamine linna põhikooliõpilaste tarbeks on väga oluline, sest vajadus tööõpetuse tundide läbiviimiseks paremates tingimustes on püsinud juba aastaid,“ nentis Rakvere linnapea Triin Varek, kelle sõnul loob arendusprojekt kaasaegse keskkonna tööõpetustundide läbiviimiseks Rakvere linna kõigis põhikoolides õppivatele õpilastele ja nende õpetajatele.

Rajatav kaasaegne õppehoone sai ka igati ajakohase nurgakivi. Pea poole meetri sügavusele müüritud kapsel sisaldas maja esimese korruse objekti dokumentatsiooni ja värskete ajalehtede kõrval ka praegust aega sümboliseerivat maski. „Kapsel on vee- ja niiskuskindel, et ikka pikka aega hästi säiliks,“ kommenteeris töö- ja tehnoloogiakeskust ehitava Revin Grupp OÜ projektijuht Erkki Stepanov.

Põhikoolide töö- ja tehnoloogiakeskuse ehituse ettevalmistused algasid selle aasta alguses, objektil tehti töödega algust märtsis. Uus keskus hakkab asetsema kõikide linna koolide suhtes kesksel asukohal. See rajatakse Rakvere gümnaasiumi kunagise tööõpetusmaja asukohale.

Keskuse eskiis. Uues hoonekompleksis hakkab põhirõhk olema puidu- ja metalli töötlemisel ning robootikatundidel.
Autor: Kristel Mänd

Keskus valmib 2022. aasta jaanuaris ning õppetööd saab seal alustada sama aasta 1. septembril. Hoonekompleksis hakkab põhirõhk olema puidu ja metalli töötlemisel ning robootikatundidel, samuti asub seal õppeköök.

Ehituse maksumus on suurusjärgus 2 miljonit eurot, mida kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist põhikoolivõrgu korrastamise meetmest ligi 800 000 euroga. Ülejäänud osas rahastab ehitust Rakvere linn.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!