COVID-19 vaktsineerimine avaneb kõigile täisealistele, 40+ saavad broneerida juba neljapäeval

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 11. mai 2021
Jaga lugu
COVID- 19 vaktsineerimine.
Autor: Liis Treimann

Esmaspäevast, 17. maist alustavad tööd vaktsineerimiskeskused ja vaktsineerimine COVID-19 vastu avatakse kõigile täisealistele. Lääne-Virumaal saab vaktsineerida Rakvere haiglas.

Vaktsineerimise korraldajad paluvad inimestelt kannatlikkust – koormuse hajutamiseks avaneb digiregistratuuris vaktsineerimiseks aja broneerimine neljapäevast, 13. maist, inimestele vanuses 40 ja enam ning esmaspäevast juba kõigile alates vanusest 16 eluaastat.

Perearstid jätkavad eeskätt riskirühmade ja eakate vaktsineerimisega ning teiste dooside manustamisega, kuid vanemaealised ja riskirühma kuuluvad inimesed on oodatud ka vaktsineerimiskeskustesse.

COVID-19 vaktsineerimiseks tuleb broneerida aeg digiregistratuuris või vaktsineerimist läbi viiva asutuse telefonil. Elavasse järjekorda ei ole mõtet tulla.

COVID-19 vaktsineerimise töörühma juht Marek Seer palub inimestelt kannatlikkust.

„Vaktsineerimist ootab veel ligi 500 000 inimest ning kindlasti mai- ja juunikuu jooksul kõik soovijad ka kaitsesüsti kätte saavad,“ ütles Seer. „Vaktsiine hakkab nüüd aina enam tulema, kuid kohe me siiski kõiki soovijaid vastu võtta ei saa, uued ajad avanevad digiregistratuuris vastavalt sellele, kuidas vaktsiinid saabuvad ja neid lisatakse iganädalaselt.“

Samuti tuleb Seeri sõnul arvestada, et ilmselt tekivad järjekorrad digiregistratuuris, kui korraga süsteemi sisselogijaid on väga palju. „Siis palume tulla kindlasti hiljem tagasi ja vaktsineerimisest mitte loobuda,“ lisas Seer.

Võib lisanduda vaktsineerimiskeskusi

Vastavalt vaktsiinide tarnele ja inimeste huvile võidakse avada ka uusi vaktsineerimiskeskuseid. Need, kellel, on esimene vaktsiinidoos juba saadud, saavad teise doosi samas kohas, kus esimese.

Eestisse peaks mai- ja juunikuu jooksul esialgsete tarnegraafikute alusel tulemas suurusjärgus 900 000 doosi vaktsiini, seejuures iganädalased kogused suurenevad märgatavalt alates mai lõpust.

Teisipäeva, 11. mai hommiku seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga COVID-19 vastu vaktsineeritud 375 561 inimest, mis on 35 protsenti täisealisest elanikkonnast.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!