Suurte keskuste poode koroonapaus maha ei niitnud

Autor: Vanessa Kassmann • 11. mai 2021
Jaga lugu
Rakvere Põhjakeskus
Autor: Vanessa Kassmann

Rakvere kahes suurimas kaubanduskeskuses – Vaala ja Põhjakeskus - avasid pärast sunnitud koroonapausi uksed kõik poed. Oma kommentaari edasisele toimetulekule annavad mõlema keskuse juhatuse liikmed.

Kuigi nüüdsest saavad inimesed taas kõikvõimalikes poodides ostemas käia, ei usu Vaala keskuse juhatuse liige Margus Kalev, et keskusele kohe tormi hakatakse jooksma. Ta leiab, et inimesed on ettevaatlikud ning pole põhjust karta suuri rahvamasse. Ka Põhjakeskuse juhatuse liige Tiiu Onga usub, et uuesti sisseelamine toimub pigem targalt ja rahulikult.

Vaala keskuses ei ole siiani olnud ühtegi kauplust, mis on pidanud koroonapiirangute tõttu uksed sulgema. Kalev usub, et juhatuse poolne paindlikkus ja vastutulelikkus oma rentnike suhtes, aitab kauplustel enim püsida. Juhatuse liikme hinnangul saab kaupluste ja üleüldise olukorra taastamine, olenemata õppetundidest, olema väga keeruline. Ning seda, kas üüritulu kohendamisega tulnud kaotust ka kuidagi on võimalik tasa teha, näitab Kaleva sõnul ainult aeg.

Sarnaselt Vaala keskusele pole ka Põhja keskuses koroona tõttu ükski kauplus uksed pidanud sulgema. Pigem on vastupidiselt - piirangute perioode on ära kasutatud kaubanduspindade uuendamiseks ja värskendamiseks. Onga: ,, Oleme koostöös oma väärtuslike üürnikega keerulisemad perioodid ületanud ning valmis keskuse külastajatele taas parimaid ostukogemusi pakkuma.’’

Juhatuse liige usub, et eelmise aasta õppetunnid on olnud abiks nii piiranguteaja sujuvamate ümberkorralduste tegemistel kui ka vajalike muudatuste elluviimisel kaubanduses. ,,Nii-öelda „tasategemise aeg“ sõltub paljuski edasisest olukorrast viiruse levikul ja tõkestamisel,’’ lisas Onga.

Põhjakeskuses ei ole vaatamata Lääne-Virumaa vahepealsetele kõrgetele viirusekandjate numbritele koldeid olnud. Nad pööravad olulist tähelepanu turvalise keskkonna loomisele ja hoidmisele. Onga: ,,Võluvitsa, et uusi koroonakoldeid ära hoida, meil kahjuks ei ole.’’

Rakvere Vaala keskus
Autor: Vanessa Kassmann

Olenemata sellest, et koroonahaigete numbrilised näitajad on langustrendis, tuleks siiski keskuses ringi liikumiseks kanda maski, puhastada käsi, hoida vahet ning vaktsineerida. Kolmanda laine eest, mis Euroopat hetkel vaevab, oskab Vaala keskuse juhatuse liige öelda vaid niipalju: ,,Ma arvan, et kolmandaks laineks ei oska hetkel keegi valmistuda.’’ Ning Onga lisab omaltpoolt: ,,Tervisekriisi reguleerimise hoovad on suuresti ikka valitsuse käes. Meie peame igal ajal olema valmis muutusteks ning paindlike lahenduste kaasamiseks koostöös keskuse kauplustega.’’

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!