Bolt laienes elektriliste tõukerataste laenutusega Rakverre

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 12. mai 2021
Jaga lugu
Rakvere on nüüdseks seitsmes linn Eestis, kus saab Bolti tõukeratastega sõita.
Autor: Liis Treimann

Alates tänasest saab Bolti tõukerattaid laenutada ka Rakveres. Esimestel päevadel on tõukeratta lahtilukustamine tasuta, sõiduminut maksab 15 senti, teatas ettevõte.

Bolti tõukerataste spetsialist Aleksandr Lilišentsev sõnas, et Rakvere on nüüdseks seitsmes linn Eestis, kus saab Bolti tõukeratastega sõita. "Kohalikud on meilt juba pikalt küsinud, millal tõukerattad Rakvere tänavatele jõuavad, ja lõpuks saame neid heade uudistega rõõmustada. Loodetavasti võetakse tõukerattad sama hästi vastu kui teistes Eesti linnades,” rääkis ta.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul on Bolti tulek Rakverre igati tervitatav. „Ehkki mullu puhkenud koroonapandeemia pani läbirääkimised mõneks ajaks pausile, oleme nüüdseks positiivse tulemuseni jõudnud. Tõukerataste rendivõimalus laiendab märgatavalt inimeste liikumisvõimalusi linnaruumis ja ma usun, et rataste kasutamine muutub Rakveres populaarseks,“ rääkis Karus.

Rakvere linnapea Triin Varek lisas, et Rakveres on vahemaad tõukerattaga läbimiseks paraja pikkusega ning on ka samm lähemale rohelisemale mõtteviisile. „Küllap jääb mõni auto tänu uuele teenusele rohkem koju, sest lühikese maa läbimiseks on tõukeratta kasutus mugav ja lihtne,“ lisas Varek.

Rakverre tuleb 12 tõukerataste parkimispunkti (vaata asukohti kaardil). Punktide valikul jälgiti, et tõukerataste võrgustik kataks kogu linna ning oleks kasutajatele lühikese jalutuskäigu kaugusel.

Tõukerataste laenutamiseks tuleb avada Bolti rakendus ning vajutada rakenduse paremal üleval nurgas olevale tõukeratta ikoonile. Seejärel näeb klient enda lähedal asuvate tõukerataste asukohti. Tõukeratta saab lahti lukustada sellel oleva QR koodi abil. Esimesel kolmel päeval on tõukerataste lahtilukustamine tasuta, edaspidi aga 50 senti. Sõiduminut maksab 15 senti.

Tõukeratastega saab liikuda maksimaalselt 25 km/h, kuid iga sõitja peab seejuures veenduma, et valitud kiirus oleks talle endale ja teistele liiklejatele ohutu. Sõidu lõppedes tuleb kasutajal tõukeratas jätta kõnnitee äärde nii, et jalakäijatele jääks ruumi vähemalt 1,5 meetrit. Piirkonnad, kuhu tõukeratast jätta võib, on rakenduses oleval kaardil tähistatud. Tõukeratast saab rentida alates 16. eluaastast.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!