Tipparstist tervisesportlase valus kogemus ehk ime läbi elus

Autor: Violetta Riidas • 16. mai 2021
Jaga lugu
Lääne-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia- ja intensiivravikliiniku juhataja Neeme Somma ja haigla juht Arkadi Popov.
Autor: Erakogu

Igal aastal annavad paljud inimesed endale lubadusi hakata tegelema spordiga. Liiga järsud muutused senises elukorralduses võivad aga tervisele hoopis kahju tekitada.

Tipparst Neeme Somma rääkis saates „Terviseuudised“ enda valusast kogemusest. Eelmise aasta alguses kukkus ta tervisejooksult tulles kokku ja tema pulsikell näitas, et ta oli seitse minutit surnud.

Lisaks Sommale oli teiseks külaliseks saates Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Arkadi Popov, kes selgitas, millised riskid võivad kaasneda elu muutvate lubadustega ning sellega seotud füüsiliste pingutustega.

Popov toob enda praktikast näiteid juhtumitest, kus sportimise tagajärjeks on olnud hoopis tervisekahjustus ning jagab soovitusi, kuidas alustada tervisespordiga nii, et see oleks tervisele kasulik.

Lääne-Tallinna Keskhaigla anestesioloogia- ja intensiivravikliiniku juhataja Neeme Somma räägib aga ka sellest, kuidas ta terviserikkest taastus ning miks otsutas hakata nüüd hoopis tegelema poksiga.

Saade oli esmakordselt Äripäeva raadios eetris 12. veebruaril ja saadet toetab Lääne-Tallinna Keskhaigla.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!