Lääne-Virumaa Otsustajate TOP 105: neil on suur mõju maakonna ettevõtlusele

Autorid: Aivar Hundimägi, Jane Suu • 21. mai 2021
Jaga lugu

Lääne-Virumaa kõige mõjukam äriliider on Alexela Groupi suuromanik Heiti Hääl, selgus Äripäeva Infopanga koostatud Otsustajate TOPist.

Alexela Groupi suuromanik ja Käsmu Majaka Sadama mittetulundusühingu liige Heiti Hääl Käsmu sadamas.
Autor: Andras Kralla

Äripäeva Infopank kaardistas Lääne-Virumaa ettevõtete juhatuse ja nõukogu liikmete ärisuhete võrgustiku ning reastas selle põhjal laialdase mõjuga äriliidrid.

Moodustunud edetabelis on 105 Lääne-Virumaa kõige suurema mõjujõuga ettevõtjat või ettevõtte tippjuhti. Nende otsustest ja valikutest sõltub see, kuidas Lääne-Virumaal tegutsevatel või siia registreeritud ettevõtetel ja ka nende ettevõtete töötajatel ning koostööpartneritel läheb.

Lääne-Virumaa otsustajate edetabel näitab isikute reaalset kokkupuudet otsuste langetamise ja nende suurusega. See ei ole kõige jõukamate isikute edetabel, vaid selle tabeli tipust leiame isikud, kel on kokkupuude kõige suurema arvu organisatsioonide ja isikutega sealsetes juhtimisorganites.

Kasutatud metoodika kaardistab isikutevahelisi seoseid ja aitab mõista ja mõtestada Lääne-Virumaa ärielu, muuta majandusruumi läbipaistvamaks ja loob nii pinnase tervele ja ausale konkurentsile.

Edetabelit koostades on võtud aluseks kõik ettevõtted ja organisatsioonid, mis on äriregistris registreeritud, ja nende juhtorganite liikmete omavahelised seosed. Oleme need seosed kokku lugenud ja kaalunud organisatsiooni suuruse ja mõjukusega. Seda kaalutud reitingut nimetame mõjujõu reitinguks ja see annabki koha otsustajate edetabelis.

Edetabelis tõusevad esile ettevõtete kaudu Lääne-Virumaaga seotud inimesed, kes langetavad kõige suurema ärilise mahuga otsuseid Eestis. Kohta kergitab isiku positsioon organisatsioonis, nii näiteks kaalume nõukogu ja juhatuse esimeest kõrgema kaaluga kui nõukogu ja juhatuse liikmeid. Samuti mõjutab reitingut organisatsiooni suurus ja tüüp: suured ettevõtted on suurema kaaluga kui näiteks kuulumine mõne erialaliidu juhtorganisse.

Eile avaldas Äripäev Eesti Otsustajate TOP 500. Sellega saavad Äripäeva tellijad tutvuda siin.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!