Võsu rannas surfati ja võisteldi orienteerumises

Autor: Vanessa Kassmann • 6. juuni 2021
Jaga lugu
Surfikooli SUP lauad Võsu rannas.
Autor: Vanessa Kassmann

Nii Võsu külas kui sealses kaunis rannas võis eile näha palju toimetavaid inimesi. Mõned ujusid, mõned surfasid ning paljud valmistusid rattaorienteerumiseks.

Eile oli väga hea ilm selleks, et õues ringi liikuda ja erinevaid üritusi külastada või spordivõistlustest osa võtta. Kes Võsul või seal lähedal oli, teadis kindlasti, et Võsu rannas avati eile mõnusa muusika saatel Surfikooli uus osa. Inimesed istusid terrassil, einestasid, rääkisid juttu ning vahepeal kastsid end vettegi.

Astusin isegi ligi ja tegin juttu Surfikooli juhataja Raigo Pihoga, kes lubas mul surfama minna.

Kuna oli tuulevaike ilm, siis lohesurfi ja wingsurfi ma proovida ei saanud, see-eest olid aerusurfi lauad (ehk SUP’i lauad) kasutuseks liiva peal valmis. Ma olen varasemalt vaid korra SUP lauaga sõitnud, aga tookord see mul välja ei tulnud. Seega palusingi Pihol mulle kõige tähtsamad poosid ja nipid selgeks õpetada. Ta oli lahkelt nõus.

Raigo Piho näitab ette, kuidas SUP'iga sõita.
Autor: Lizette Kassmann

,,Oluline on SUP´iga minna vähemalt põlvekõrgusesse vette, et laua uim liiva sisse kinni ei jääks. Samuti tuleb hoida tasakaalu ja aeruga sügavaid liigutusi teha, sest ainult nii saab edasi liikuda,“ õpetas Piho ning soovitas mul sõita vastu tuult, sest nii jõuab igal juhul kaldale tagasi.

Kui jätta kõrvale see, et ma siiski korra vette kukkusin, oli kogemus tõesti tore. Ma ei pannud päästevesti selga, sest olen oma ujumisoskuses üsna kindel ning minu ümber oli palju inimesi. ,,Aga kui keegi soovib päästevesti, on see igal juhul võimalik,“ lisas Piho.

Mina SUP-lauaga surfamas.
Autor: Lizette Kassmann

Peale SUP-lauaga sõitmist astusin läbi ka Surfikooli kohvikust, kus pakuti friikartuleid, jäätist, võileibu, midagi kosutavat juua ja palju muudki.

Samuti saab laenutada elektritõukerattaid, millega Võsu mändide all rahulikult kulgeda ja rannavaadet nautida. Lähemalt Surfikooli hinnakirjast ka: SUP'i laua laenutus 15 eurot, wingsurf 20 eurot ja elektritõukeratta laenutus 15 eurot tund. Kalipso saab tunniks laenutada 5 euro eest.

Võsu Surfikooli avapidu.
Autor: Vanessa Kassmann

Tegu on väikse kohaga, kus saab mõnusalt aja maha võtta. Võib ette tulla, et juhatajal on palju toimetamist. Seega minu soovitus oleks siinjuures see: kui keegi tahab surfama minna, astugu ise ligi ja küsigu viisakalt. Minule jäi silma, et tegu on väga meeldiva inimesega, kes aitab, kui on huvi midagi õppida.

Aga lisaks Surfikooli avapeole, märkasin juba alguses, et igal pool on väga palju jalgrattureid, seega uurisin suuremast telgist, mis üritus parasjagu käsil oli.

Eesti Meistrivõistlused rattaorienteerumises mõned osalejad.
Autor: Vanessa Kassmann

Sain teada, et tegu oli Eesti Meistrivõistlusega rattaorienteerumises. Kohtunikud, kelleks olid kaks meest ja üks naine, rääkisid mulle, et kirjas oli 110 võistlejat, kes kõik pidid kaardi abil läbima kümneid punkte, mis olid Võsu küla eripaiku pandud. Konkreetset teerada ei antud kellelegi ette, seega said nad ise endale tee valida ja erinevat moodi teid lõigata.

Punkti jõudes ei pidanud lahendama mingisugust ülesannet, vaid lihtsalt kinnitama nupule vajutades, et nad on seal punktis viibinud. Start asus Surfikooli ees ning võitja sai medali.

Tegus päev Võsu rannas möödus väga kiiresti. Soovitan kõigil uurida, mis üritused on ukse ees, et soojal suvel aeg maha võtta ja akusid laadida.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!