• 18.06.21, 15:35

Viis soovitust nädalavahetuseks

Pakume viis soovitust, kuidas algav nädalavahetus mõnusalt veeta. Esimene üritus algab juba täna kell 17.00.
Rakvere Teatri parklast algab reedel kell 17.00 retk arheoloogiahuvilistele.
  • Rakvere Teatri parklast algab reedel kell 17.00 retk arheoloogiahuvilistele. Foto: Vanessa Kassmann
Rakvere teatri parklast stardib reedel kell 17.00 retk, mille käigus viib arheoloog Tõnno Jonuks Rakvere arheoloogiahuvilised linna vanema inimtegevuse radadele. Euroopa arheoloogiapäevade raames toimuv üritus on tasuta.
Retk viib keskaegsete rakvereaste aiapidamise aladele, räägitakse viikingiaegsest söest ja ka Rakveres läbi viidud arheoloogilistest uuringutest. Arutlusele tuleb küsimus, kus oli muinas-Rakvere, mis muutus keskajaga seoses, kas Rakverel oli linnamüür, millal rajati Rakvere kirik ja palju muud.
Jalutajad saavad ka teada, kuidas oli Rakvere kivikindlus kaitstud, mis toimus Rakvere kindluse ümber 16.–17. sajandi suurte sõdade ajal.
Jalutuskäik lõpeb uuesti teatri parklas ja lõpetuseks saab näha, kuidas muutus hoonestus Teatri mäel ning milline oli Rakvere kloostri ajalugu.
Tapa–Loobu matk
Laupäeval saavad huvilised võtta ette pikema rännaku, sest toimub Tapa–Loobu matk, mis kulgeb algusega Tapa Valgejõe silla juurest läbi Ridaküla, Vohnja, Loobu ja sealt edasi Läsnale.
Matka pikkus on ca 32 km, selle jooksul saab nautida ilusaid vaateid, erinevaid kultuurisündmusi, tutvuda kohaliku ajalooga, nautida liikumist ja seltskonda.
Matka eesmärk on tõmmata tähelepanu Tapa–Loobu tee äärde plaanitava Uku liivakarjääri laastavatele keskkonnamõjudele. Kõigile matka lõpetajatele supp Läsnal.
Rada on märgistatud, teel on infotahvleid, mis kohti tutvustavad. Kulgeda saab nii jalgsi kui ka rattaga. Matka jooksul saab koguda templeid ning kõigi templi kogujate vahel loositakse matka lõpus välja auhindu.
Prinditud kaardi saab kätte Tapal enne starti isikut tõendava dokumendi alusel. Matkajad, kes soovivad startida poolelt rajalt, saavad kaardi kätte ka Vohnjast (12.00–14.30)
Peatuspaikades on võimalus soetada kohalikku toodangut, avatud on puhvetid.
Osalustasu 10 eurot (registreerimine loetakse kordaläinuks pärast makse laekumist), alla 18aastased matkavad tasuta, aga ka nende registreerimine on vajalik.
Kaks üritust, mida vaadata
Kes ei soovi väga palju füüsiliselt pingutada, neile soovitame kahte üritust.
Laupäeval on Rakvere Vallimäe parkla auväärses eas neljarattaliste päralt. Vallimäe nõlvade vahele pargib end ligi 200 uunikumi. Täpsemalt saab selle ürituse kohta lugeda siit.
Rakvere staadionil toimub aga laupäeval meeleolukas ühepäevane kümnevõistlus 1DayDecathlon 2021, kus tulevad starti tuttavad näod teatrilavalt, telerist ja suurematelt spordivõistlustelt. Selle ürituse kohta saab rohkem lugeda siit või siit.
Rakvere valla suvejooks
Pühapäeval toimub aasta külaks kandideerinud Uhtna alevikus 4. Rakvere valla suvejooks. Suvejooksule saab eelregistreerida kuni 19.06.2021 kell 17.00. Jooks on mõeldud nii lastele kui ka täiskasvanutele – igale vanuseklassile on jõukohane distants.
Lastejooksud (tillujooks 200 m, minijooks 300 m ja lastejooks 600 m) toimuvad Uhtna Põhikooli staadionil, noortejooks ja kõnnidistants 2,0 km ning põhijooks 7,5 km Uhtna alevikus.

Seotud lood

Uudised
  • 16.06.21, 16:37
Lääne-Virumaa kultuuri- ja sporditegelased võtavad laupäeval üksteiselt mõõtu
Sel laupäeval peetakse Rakvere staadionil ühepäevane kümnevõistlus 1DayDecathlon 2021, kus tulevad starti tuttavad näod teatrilavalt, telerist ja suurematelt spordivõistlustelt.
Uudised
  • 25.05.21, 16:15
Purdest Niinemetsani - silmapaistvad läänevirulased lähevad kümnevõistluses starti
19. juunil toimub Rakvere staadionil ühe päeva kümnevõistlus. Starti on kutsutud Lääne-Virumaa taustaga silmapaistvad eri valdkondade sportlikud inimesed.
Uudised
  • 14.06.21, 14:45
Vanasõidukid vallutavad linna
Laupäeval on Rakvere Vallimäe parkla auväärses eas neljarattaliste päralt. Vallimäe nõlvade vahele pargivad end ligi 200 iludust.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele