Lääne-Virumaa kultuuri- ja sporditegelased võtavad laupäeval üksteiselt mõõtu

Autor: Kristjan Ojang • 16. juuni 2021
Jaga lugu
Hetk eelmise aasta võistlusest. Näitleja Tõnis Niinemets (nr. 5) on tihedalt konkurentsis.
Autor: Riho Lüüs

Sel laupäeval peetakse Rakvere staadionil ühepäevane kümnevõistlus 1DayDecathlon 2021, kus tulevad starti tuttavad näod teatrilavalt, telerist ja suurematelt spordivõistlustelt.

Ühe päeva kümnevõistluse pidamine sai alguse mullu ning tänavune üritus tuleb eelmisest suurem. Kasvõi ainuüksi selle tõttu, et nüüd on areenidele publikki lubatud. "Eelmisel aastal olid piirangud, mis lubasid vaid sada inimest areenile. Tänavu ootame kindlasti suuremat publikut," sõnab ürituse korraldaja Ainar Sepnik.

Tänavu tuleb starti 24 meest ja 6 naist. On neid, kes suudavad sporti päris tugeval tasemel teha, on ka rahvasportlasi. Naised võistlevad koos meestega, seda küll eraldi arvestuses, aga nad teevad kaasa ikkagi kümnevõistluses, mitte seitsmevõistluses. "Naised hakkavad samamoodi ketast heitma ja teivast hüppama ning teevad teisigi alasid, mis traditsiooniliselt käivad kaasa meeste kümnevõistlusega," selgitab Sepnik.

Nimekamatest osalejatest on tänavu starti oodata näitlejat ja koomikut Tõnis Niinemetsa, samuti tuleb tõsiste plaanidega võistlema nii teatrilavadel, seriaalides kui ka filmides hulga edukaid rolle teinud Elina Purde. Mõlemad on laupäevaseks võistluseks ka tõsiselt valmistunud. Seda näitavad allpool olevad videodki, kus Purde lihvib ketteheite- ja teivashüppe tehnikat.

"Kõikidel võistlejatel peab olema seos Lääne-Virumaaga," selgitab Sepnik.

Suurem grupp on viimastel nädalatel käinud koos treenimas ka Rakvere staadionil. Treeninguid on tehtud kord nädalas endise kümnevõistleja ja kergejõustikutreeneri Mikk Jooritsa juhendamisel.

"Paljud on nendest treeningutest väga palju kasu saanud. Trenni tulid sageli ka need, kes on nii heas vormis, et eraldi treeningut poleks olnud vaja tehagi, näiteks Moonika Pilli (2016. aasta Eesti meister maratonis). Suuri tulemusi võib oodata ka Raido Ränkelilt. Samas tänavu on esiots üsna tihe, eks näis. Kui eelmisel aastal teenis Ränkel 4779 punktiga esikoha, siis seekord peaks eeldatav võidutulemus algama 6000 punktiga."

Võistlus avatakse laupäeval kell 9:00, üritus on publikule tasuta. Päeva jooksul viiakse läbi heategevuslik oksjon, mille tulu läheb maakonna noortesporti. Oksjonile lähevad esemed, mis on seotud tuntud sportlastega nagu Jaak Mae, Raido Ränkel, Epp Mäe, Kristjan Ilves, Grit Šadeiko, Henri Anier jne.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!