Kas omapärane kompromiss toob Viru tänava inimestele normaalse elu tagasi?

Autor: Kristjan Ojang • 28. juuni 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Täna joonistati Rakveres Viru tänavale ajutise värviga maha uus liiklusolukord, mis võimaldab tänavaäärsetel elanikel oma sõidukeid taas seaduslikult maja ette parkida. Kompromisslahendus poolitas tänaval oleva kergliiklustee.

Viru tänav jooniti ümber, et tekiks ruumi autode parkimiseks.
Autor: Kristjan Ojang

Viru tänaval on veider olukord valitsenud juba aastaid ning selleks, et tänast seisu mõista, tuleb minna ajas mõned aastad tagasi. 2017. aastal rajati Viru tänavale uus sõidutee koos kõnni- ja kergliiklusteedega. Uus liikluslahendus, kus kõnnitee on sõidutee ühes- ja kergliiklustee sõidutee teises servas, tuli aga kokkuvõttes ebaõnnestunud. Kohalikud elanikud ei saanud enam oma autosid maja ette parkida, sest siis ei jäänud enam piisavat ruumi jalakäijate jaoks. Suure osa tänavast neelas enda alla aga kergliiklustee, millel tegelikult pole õiget algust ega lõppu.

"Kõik meie tänava elanikud hakkasid seal trahve saama. Kuna trahvid muudkui tulid ja tulid, tundus olukord absurdne, siis me hakkasime linnavalitsusest uurima, miks sinna üldse rajati jalgrattatee, mis tegelikult mitte kuhugi ei vii ja palusime leida tekkinud olukorrale väljapääsu. Meil on ju vaja seal tänaval aeg-ajalt autosid parkida," selgitab Viru tänava elanik Anneli Lehtmets.

Viru tänava olukorraga pole rahul ka Rakvere abilinnapea Kert Karus, kelle sõnul on absurdne olukord eelmise linnavalitsuse möödalaskmine. "See on jälle üks väga halb näide Rakvere linna ehituspraktikast. Näide sellest, mis moodi ei peaks teede ehitust tegema. See on Moonaküla-kaks, või isegi Moonaküla-üks, kuna Viru tänava ehitus tehti enne Moonaküla," sõnab Karus.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!