Haljala mehed kannavad tervise eest hoolt

Autor: Kristjan Ojang • 29. juuni 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Haljalas on alates sügisest käinud koos grupp mehi, kes muutsid oma eluviisi tervislikuks. Treenigute kõrvalt otsitakse tarkusi ka õigeks toitumiseks ja vigastustest hoidumiseks.

Lisaks treeningutele koolitatakse end ka eluks vajalike oskustega.
Autor: Margus Laigu

Head mõtted sünnivad ikka äkki. Nii juhtus möödunud sügisel ka Haljalas, kui grupp mehi, kellest mõnelgi jäi viimane trenn enam-vähem keskkooli aega, võttis nõuks, et nüüd tuleks hakata enda ikkagi regulaarselt liigutama ja väikestviisi tervisesporti tegema. Tuli vaid leida aeg ja koht, kus saaks korra nädalas kontorikingad tossude vastu vahetada.

"Neli-viis meest, kes pole trennis käinud ja pole mingisugused spordientusiastid tegid mulle ettepaneku, et neil võiks mingi trenniaeg olla," selgitab Haljala alevivanem Margus Laigu "Mehed Tervemaks" liikumise algushetke. Koostöös Haljala Aleviku seltsiga leiti koht Haljala võimlas (mis hiljuti lammutati uue kooli ehitusprojekti käigus maha) ning valla pääsenud vägi kogus hoogu. Neljast-viiest mehest sai mõne ajaga paarkümmend.

Seltskonnaga liitus peagi ka grupp mehi, kes olid juba aastaid hoolega kõndimas käinud. "Meil oli juba aastaid tagasi tüsedate grupp, kellega tegime kepikõndi," selgitab Margus Punane. "Eelmine aasta tuli keskmiselt 15 000 sammu päevas. Sel aastal olen keskmiselt 14 000 sammu peal. Nii kui Haljalasse kergliiklustee tekkis, sai hakata käima."

"Mehed Tervemaks" liikumise eesmärk pole ennast tippvormi viia, vaid lihtsalt liigutada. Nii pole jäädud ka ühe kindla spordiala juurde, vaid tehakse ja mängitakse seda, milleks parasjagu isu kõige suurem - korvpalli, võrkpalli, saalikohikt, jalgpalli jne.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!