Võsut võib ähvardada taas veepuudus

Autor: Kristjan Ojang • 1. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Suvine soe ja hiljutine põuaaeg on küll veetaset alandanud, kuid Võsul ja teistes suvituspiirkondades veel vett jagub. Samas kriitiline piir pole enam kaugel.

Autor: Maire Ojang

Soe ilm ja mõnus rannavesi toob rahva suvilatesse, kuid paratamatult kaasneb sellega ka joogivee tarbimine. Kui paar aastat tagasi langes joogivee tase Võsul kriitilise piirini ning kohalik vee-ettevõtte AS Haljala Soojus oli sunnitud vee reservpaakide täitmiseks joogivee paariks tunniks kinni keerama, siis praegu pole olukord veel nii tõsine.

Haljala Soojuse juhataja Aivar Maureri sõnul ollakse aga kriitilisele piirile lähedal ning ennekõike aitaks joogivee kättesaadavuse säilimisele kaasa see, kui inimesed lõpetaks kraanivee asjatu raiskamise.

"Inimesed, ärge kastke puhastatud põhjaveega muru! Piisab ainult ringi sõita ja näed, kuidas vihmutid käivad. Võsul on jõgi, minge toogu omale muru kastmiseks vett ämbriga," lajatab Maurer. "Kui need asjad jääksid ära, ei oleks vee kadumisega probleemi. Vallal on võimalus see asi ära keelata, aga pole ju kontrollivat võimu – mis siis saab, kui keegi ei kuula sõna."

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!