Koroonaviiruse leviku risk tõusis kollasele tasemele

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 17. juuli 2021
Jaga lugu

Eestis jaanipäeva eel rohelisele ehk madalale tasemele langenud koroonaviiruse leviku risk tõusis taas kollasele ehk keskmisele tasemele.

Kollane ohutase tähendab, et kogukonnas on nakkuskolded, kuid nakkus ei ole laialt levinud. Eeskätt on sellel riskitasemel oluline vältida riskirühmade nakatumist. Samuti tasub kõigil, kes pole seda veel teinud, end vaktsineerimisega viiruse eest kaitsta.

Neljaastmeline riskitasemete süsteem tuleneb ühiskonnaelu korraldamise kavast koroonaviiruse tingimustes. Rohelise, kollase, oranži ja punase värviga tähistatakse vastavalt madalat, keskmist, kõrget ja väga kõrget riskitaset. Iga riskitaseme puhul on välja pakutud ka võimalikud tegevused, kuidas iga inimene, asutus ja riik saab koroonaviiruse leviku piiramisele kaasa aidata.

Riskitaseme hindamisel arvestatakse viimase seitsme päeva keskmist nakatunute ja surmade arvu. Lisaks võetakse arvesse positiivsete testide määra, hospitaliseeritud inimeste arvu, haiglaravil viibivate ja juhitaval hingamisel olevate COVID-19 patsientide arvu ning 14 päeva tuvastamata nakkusteega nakatunute osakaalu kõigist nakatunutest. Riskitaseme vaatab valitsus üle korra nädalas ja see avalikustatakse veebilehel kriis.ee.

Ühiskonnaelu korraldamise kava kohaselt on mõõdikute näiduvahemikud ligikaudsed ega too automaatselt kaasa kindlaid piiravaid või toetavaid meetmeid. Mõõdikud ja nende näiduvahemikud vaadatakse valge raamatu kohaselt üle regulaarselt, arvestades epidemioloogilist olukorda ja vaktsineerimise edenemist.

Lääne-Virumaal on vähemalt ühe vaktsiinidoosi saanud 26 862 täiskasvanut ehk 56,28 protsenti täiskasvanud elanikest. Lõviosal neist ehk 24 098 inimesel on vaktsineerimiskuur ka lõpetatud.

12-15aastastest on aga vaktsineeritud vaid veidi alla üheksa protsendi ning 16-17aastastest 24,51 protsenti.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!