• 19.07.21, 12:24

Äikesetormid räsisid Haljala valda

Päästjatel olid eilsete tormituulte tõttu käed tööd täis. Haljala vallas tuli käia viiel korral eemaldamas teele kukkunud puid, mis olid liikluse kas osaliselt või täielikult seiskanud.
Päästeautod.
  • Päästeautod. Foto: Kristjan Ojang
Lõuna paiku kohale jõudnud äikesepilved tõid kaasa tugeva saju ja rajud tuulehood. Pooleteise tunni sees tekitas torm kahju viies kohas, kus tuli appi minna ka päästjatel.
Kell 14:24 tuli väljakutse Käsmust, kus asula sildi lähistel teele kukkunud kaks puud sulgesid liikluse mõlemas suunas. Kuna nädalavahetusel oli Käsmu rahvast täis, tekkis kukkunud puude juurde mõne ajaga ka liiklusummik. Kiire lahendusena suundusid mõned sõiduautod kergliiklusteedele, kuid bussid olid sunnitud kitsastes oludes seisma.
Tormituulte jätkudes tuli Käsmusse väljakutseid veelgi. Vaid kolmveerand tundi hiljem sai päästekeskus teate, et mitmed sõidukid on jäänud mahakukkunud puude vahele ning pääse liikuma ei edasi ega tagasi.
Sündmusele reageeris Võsu vabatahlike päästekomando, kes Käsmusse jõudes saagis langenud puud tükkideks ning vabastasid tee liiklusele 40 minutiga.
Samal ajal möllas maru ka Altjal. Sipa bussipeatuse juures kukkus puu risti üle tee ning seiskas sealse liikluse. Ühe sõiduraja sulges ka Aaspere mõisa lähistel maha langenud puu, mida päästjad siirdusid eemaldama kella 15 paiku.
Viies väljakutse tuli kell 15:51, kui Haljala alevikus kukkus puu Tallinna maanteele ja sulges sõidusuuna. Kõik langenud puud likvideeriti vähem kui tunniga.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele