Linna lähedusse kolinud karud on nagu pagulased

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 30. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Suve hakul helistati Rakvere Jahindusklubi esimehele Jaan Villakule ja küsiti abi. Mitu korda ja mitmest paigast. Kõnede põhjus oli tõsine - mesikäpad otsustasid end sisse seada inimeste kodude juures ja abi ei osatud kuskilt otsida. Augustist algab karujahi hooaeg ja maakonnas võib küttida tosin karu.

Jahimees Jaan Villak püüdis Lääne-Virumaal fotosilma karu.
Autor: Jaan Villak

Murelikud helistajad pärisid jahimehelt, mida teha - enam ei julge lapsigi õue mängima lubada. Raske südamega tehtud kõned saabusid Väike-Maarja ja Rakvere lähistelt.

“Mis seal ikka? Karule tuleb proovida ilusasti öelda, äkki läheb ära,” sõnas jahimees Jaan Villak. Tõsiselt rääkides. Teha pole palju. Loota ja oodata. “Karule tuleb elamine muuta võimalikult ebameeldivaks,” soovitas Villak. Lohutav on teada, et üksikud loomadest elavad, nagu Ameerikast on nähtud, majade juures ja toituvad inimeste toidujääkidest. Üldiselt liiguvad otid ikka ühest paigast teise.

Suure mure lahendus võib hädalisele saabuda juba ka augustis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!