Kristiina Ehin tähistab homset Vilde-pjedestaalile asumist kontserdiga

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 5. august 2021
Jaga lugu

Tuntud luuletaja Kristiina Ehin ja tema muusikust abikaasa Silver Sepp musitseerivad reedel kell 18 Pajustis. Enne seda toimub klubis Vilde kirjandusauhinna pidulik üleandmine. Kontserdi temaatika on inspireeritud Ehini viimasest luulekogust "Janu on kõikidel üks", mis pälvis tänavuse Vilde kirjanduspreemia.

Vilde kirjanduspreemia tseremoonia algab kell 17, kui Pajustis laureaatide tammikus avatakse Kristiina Ehini nimetahvel ning Eduard Vilde kuju kaelas saab imetleda hiiglaslikku lipsu, millel kirjas kõikide kirjanduspreemia laureaatide nimed. Nüüdsest ka Kristiina Ehini nimi.

Hea ilma korral toimub kontsert õues, vihma korral saalis. Kontsert on tasuta.

Kristiina Ehini luulekogu “Janu on kõikidel üks”, kõneleb armastusest ja ajaloost.

4. märtsil, Eduard Vilde 156. sünniaastapäeval, selgus Vilde kirjandusauhinna tänavune laureaat.

"See on eestlaste lugu, mis kõnetab erinevaid põlvkondi ja erineva taustaga inimesi," ütles võiduraamatut vahetult peale võitja selgumist kirjandusauhinna valimise eest vastutaja, Vinni Valla raamatukogude koordinaator Tea Järvis.

Teised tänavused nominendid olid Urmas Vadi "Millest tekivad triibud?", Olav Osolini "Minu esimene elu", Mudlumi "Mitte ainult minu tädi Ellen", Mihkel Tiksi "Krimmi vang" I-II osa, Piret Raua "Kaotatud sõrmed" ning Mats Traadi "Tööpataljon".

Eduard Vilde nimeline kirjandusauhind asutati Pajustis Eduard Vilde nimelise kolhoosi kirjandusklubi initsiatiivil 1965. aastal, kui tähistati kirjaniku 100. sünniaastapäeva. Auhinna väljaandmist jätkas Vinni Valla Kultuurikapital ning 1999. aastast Vinni Vallavalitsus.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!