• 05.08.21, 13:56

Üllar Saaremäe lennutab "Liblika" koduradadele

Järgmisel kolmapäeval esietendub kunagises Loobu mõisa aidas Andrus Kiviräha “Liblikas” – tantsijanna Erika Tetzkyst ja Estonia teatri sünnist pajatav lavalugu.
Üllar Saaremäe.
  • Üllar Saaremäe. Foto: Kalev Lilleorg
Lavastaja Üllar Saaremäe ütles, et “Liblika” lavale toomina on tal mõtteis mõlkunud jube hetkest, mil Kiviräha raamat eelmise sajandi lõpul ilmus. “Teatriinimese jaoks on see väga omane ja teisalt ka müstiline lugu,” sõnas lavastaja.
Saaremäele üllatuseks pole aga siiani keegi draamalavale “Liblikat” toonud. Kaheksa aastat tagasi esietendus Estonias küll Tõnu Kõrvitsa ooper, aga tavateatrisse “Liblikas” jõudnud pole.
Loobus esietenduva “Liblika” dramatiseeringu on teinud Andrus Kivirähk ise. “Ta saatis selle mulle juba umbes viis aastat tagasi, aga toona mõtlesin, et kuidas ma teen Estonia sünnist rääkiva loo Rakveres või Kadrinas.”
Tänavu mai keskel luges Saaremäe aga Õhtulehest lugu Erika Tetzkyst ning avastas, et tantsijanna oli sündinud Arbaveres. “Minu naabritüdruk!” plahvatas mehel. Nädalaga oli trupp kokku aetud ning kirjad kooskõlastuste saamiseks teele saadetud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele