1967. aasta augustitormist hullemat pole nähtud

Autor: Andres Pulver • 6. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kõige karmimad tormid on üle Eestimaa tuisanud ikka augustis ning siiamaani jääb kõige tugevamaks Eestit laastanud tormiks see, mis pühkis meist üle 6. augustil 1967.

Rahvusarhiivi andmetel on fotosid 1967. aasta augustitormist üpris vähe. See pilt on tehtud Pirital kaks päeva pärast tormi - 8. augustil 1967.
Autor: Valdur Vahi

“Veel möödunud nädalal ohkas maamees, kes Porkuni järve äärde keha kastma tuli, taeva poole vaadates: “Ei need pilved meile vihma too.”

Pühapäeval vihm tuli ja veel missuguse maru ja tormiga! Sellist pole tükk aega nähtud. Katuste lahutamine oli tormile päris tavaline asi.

Teetöölistel, kes kevadel lumeredelid maanteede äärde suveks hakki panid, ei olnud sellest tööst kasu, sest torm lahutas need päris ära ja kandis osaliselt isegi teele. Assamalla juures oli torm teele sellise puumüraka murdnud, et autod mööda ei pääsenud.”

Niiviisi kirjeldas 1967. aasta kuulsat augustitormi tolle aasta 10. augusti Punane Täht.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!