Kus rakverlane pühapäeval suvitab?

Autor: Andres Pulver • 10. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Teame ju küll – kui ilma vähegi on, tühjeneb Rakvere suvisteks nädalavahetusteks ning linnatänavatel võib näha vaid üksikuid inimesi ja autosid. 90 aastat tagasi olid asjalood sarnased, ehkki kahe vaba päeva asemel oli nädalas vaid üks – pühapäev.

Võsu rand 1931. aasta suvel.
Autor: SA Virumaa Muuseumid

Ajaleht Virulane avaldas 1931. aasta augustis toreda ülevaate sellest, kuidas Rakvere supelsaksad suvist pühapäeva veeta tavatsesid.

„Oleme õnnetud, kui kuumal puhkepäeval puudub võimalus väljasõiduks. Linn valgub siis tühjaks inimesist, tänavail „traageldavad" ainult üksikud ahastavad tolmuneelajad. Nii juhtus ka eelmöödunud pühapäeval.

Omnibussid, sõidu- ja veoautod ägasid inimkoorma all, kes igatsesid Võsu merevett. Lõviosa ühepäeva suvitajaist neelas Kunda lõbusõitjate rong, ent ohtralt tarvitati ka „kondiauru" Palemno ja Papiarru pääsemiseks. Viimaseid kohti tarvitab liik süütuid kodanikke, kes kardavad sõidu vintsutusi ja reisukulu ning sõnakuulelikult hoiavad oma maise olemise sääskedele söödamaaks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!