Lääne-Virumaa metsaomanikud kandideerivad Eesti parimaks metsamajandajaks

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 13. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Üle-eestilisel metsamajandajate konkursil selgitatakse peagi välja selle aasta parim metsamajandaja. Ihaldatud tiitlile kandideerivad ka Lääne-Virumaa metsaomanikud Alar Urbas ja Kalev Krautmann.

Mullune parim metsamajandaja Mihkel Jürisson koos Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe Ando Eelmaa ja Erametsakeskuse juhatuse liikme Jaanus Aunaga.
Autor: Erlend Štaub

Võitja kuulutab välja keskkonnaminister Tõnis Mölder 21. augustil Pärnus toimuval kogu pere metsapäeval.

Parima metsamajandaja konkursi ja traditsioonilise metsapäeva eesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele metsandust ning selle eriilmelisust läbi erinevate metsaomanike. Kui konkurss toob kokku metsaomanikud, siis metsapäev on tasuta kogupereüritus, kus tegevusi nii lastele kui ka täiskasvanutele.

Metsamajandajate konkurssi koos kogu pere metsapäevaga korraldavad Eesti Erametsaliit ja Erametsakeskus. Eesti Erametsaliidu juhatuse esimehe Ando Eelmaa sõnul on tegu pikaajalise traditsiooniga – parimat metsamajandajat selgitatakse välja juba 28. aastat.

Eelmaa kinnitas, et Eesti erametsad on heades kätes. "Eestis on ligi 100 000 metsaomanikku, kellel kõigil on metsa hoidmiseks ja majandamiseks oma nägemus ja kes seeläbi soodustavad metsade mitmekesisust. Seejuures on rõõm näha, et metsaomanikud teevad aina rohkem teadmispõhiseid otsuseid, harivad ennast koolitustel ja otsivad vajadusel nõuandeid kohalike metsaühistute asjatundjatelt. Selle heaks näiteks on metsamajandajate konkursil osalejad, kelle puhul on näha, et metsaotsused on kaalutletud ning need tehakse tulevikule ja järgmistele põlvkondadele mõeldes."

Konkursil kandideeriv Alar Urbas sai metsaomanikuks, kui päris vanaisa talumaa kahe hektari metsaga. Nüüdseks on ta oma metsaomandit suurendanud veidi üle 20 hektari. Täna hoolitseb Alar lisaks oma metsale ka riigimetsa eest, kus teeb juba 2004. aastast võsasaega hooldustöid.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!