Suur intervjuu! Riigigümnaasiumi direktor esimesel tööpäeval: "Oluline on hoida seda, mis meil on"

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 16. august 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kuigi Rakvere riigigümnaasiumis kõlab esimene koolikell aasta pärast, alustas täna koolijuhina Liisa Puusepp. Haljala päritolu ökoloog on enda sõnutsi õppiv juht, kes soovib lapsi õpetada ja endisest tööelust võtta katusele sumisema mesilased.

Liisa Puusepp sai sel suvel Tallinna Ülikoolist haridusteadustes magistrikraadi.
Autor: erakogu

Olete öelnud, et poleks aus, kui riigigümnaasiumi juht alustaks tööd väsinuna. Olete puhanud ja energiat jagub?

Omajagu. Eks puhkamine on selline tegevus, mida tuleb ka õppida ja see on mul raske tulema. Aga oli päevi, mil päriselt logelesin ja kohe üldse tööasjadele ei mõelnud. Lugesin. Käisin teatris. Ujusin palju nii rabalaugastes kui meres. Sõitsin rattaga. Külastasin oma lemmikkohti. Usun, et omajagu värskust on nüüd sees küll.

Olete vist küll teinud kogu maailmale tiiru peale. Olen kindel, et rändurielu viis teid teele ka sel suvel. Palun, et jutustate teistest eredama hetke, mis jääb sellest suvest teie meeltesse helkima.

Loomulikult meeldib mullegi suurt maailma avastada teisel pool piiri ja enamasti omal käel ning seal, kus turistide hordid kohal ei ole. Kuid arusaadavatel põhjustel rändasin sel aastal Eestimaal. Minu suvi ei möödu ilma Hiiumaa ja ilma augusti alguse rattamatkata.

Ka Võsu on koht ilma milleta ei möödu mu suved, kus varem mitmeid kordi ja kaua sai aega veeta, nüüd nädalake oldud. Kui Võsu on seotud mu lapsepõlvega, siis Hiiumaa on kuidagi sattunud mu lemmikpaikade hulka. Olen seal teadlasena välitöid teinud ning nüüd on tore teada, et mitmed hõimlased on saarelt. Mõnusalt rahu pakkuv saar.

Liisa Puusepp
Ma võin ju naljaga pooleks öelda, et teen kooli oma lapsele, sest läheb ju tema 2022. aastal gümnaasiumi, kuid selle valiku teeb ta juba ise - kas võtab plaani kandideerida Rakvere kooli või valib mõne muu gümnaasiumi.

Teie südame külge on kasvanud Võsu ja Hiiumaa. Ja traditsiooniks saanud rattamatk, mis järgmisel aastal saab toimuma 16. korda. Saan aru, et tegemist pole üritusega, lähen ja sõidan mõned kilomeetrid.

Augusti alguse rattamatk on küll see aeg, mis mul on kalendris fikseeritud viimased 15 aastat ja mil ma lülitan ennast tööasjadest täielikult välja. Teeme seda Eesti Geograafia Seltsi nime alt - on korralik ettevalmistus, väldime suuri teid, süüa teeme matkapliidil, magame telkides. Nende matkade ajal saab tunda maastikku ja ilma, õppida palju Eestimaa ja inimeste kohta. Ja need on just sellised mitmepäevased matkad, mil käid neis kohtades, kus varem käinud pole või siis kohtades, kus käinud, kuid näed neid nüüd uue nurga alt. Sel aastal alustasime Turbast ja lõpetasime ringiga Viljandis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!