Vinni valla juristi pahateod võivad olla seotud transpordiga

Autorid: Aivar Hundimägi, Anu Viita-Neuhaus • 3. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Vinni valla juristi Kersti Vilbo kaheks kuuks vahistamine võib olla seotud valla tellitava sotsiaaltranspordiga ning selle eest topeltmaksete tasumisega.

Vinni vallavanem Rauno Võrno lausus, et kuna toimub uurimine, siis ta ei saa jagada kommentaare. “Me ei tea hetkel mitte midagi,” ütles Võrno. Vald teeb toimunu kohta ka ise uurimistööd.

Ka mitmed Vinni volikogu liikmed rääkisid, et Vilbo osas valitseb vaikus ning seetõttu on toimunu kohta liikvel erinevad jutud. Eile sai avalikuks, et Kersti Vilbo võeti vahi alla ning talle esitati kahtlustus omastamises ja toimingupiirangu rikkumises.

Erinevate inimestega vesteldes said Lääne-Virumaa Uudised teada, et tõenäoliselt on kuriteos kahtlustamise põhjuseks valla sotsiaaltranspordiga seotud hange, mille väidetavalt võitis viie lapse ema Vilbo elukaaslase ja laste isa Aare Lannusaluga seotud ettevõte.

Lannusalul on osalus 2019. aasta oktoobris asutatud ettevõttes Kerlan OÜ, mille peamine tegevusala on sõitjate asulasisene ja linnalähitransport. Ettevõte on registreeritud Rakveres Tööstuse tn 11 kahekorruselises majas. Tegemist on Kersti Vilbole kuuluva kinnistuga. Ettevõtte teine juhatuse liige ja omanik on Lisa Lannusalu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!