• 03.09.21, 12:25

Rakvere vald kasutab võimalusi kõige paremini

Rakvere vallale sai täna rahandusministeeriumilt aukirja kui kõige parem võimaluste kasutaja 2020. aastal.
Rakvere vallavanemal Maido Nõlvakul (paremal) on aukirja vastu võttes nägu naerul.
  • Rakvere vallavanemal Maido Nõlvakul (paremal) on aukirja vastu võttes nägu naerul. Foto: Rakvere vallavalitsus
Rakvere vald on omavalitsus, mis arvestades elanike arvu, tagamaalisust ja tulukust, ületab võrreldes teiste omavalitsustega Eestis oma potensiaali kõige rohkem.
Veebilehe minuomavalitsus.ee andmed näitavad, et Eesti omavalitsustes on eelmisel aastal üleüldiselt paranenud kriisideks valmisolek ja täiskasvanute sotsiaalhoolekande teenus. Tulemuste avalikustamisel tõsteti esile silmapaistvamaid valdu-linnu kolmes kategoorias: suurimad tulemuste parandajad, parimad võimaluste kasutajad ja kõige avatuma valitsemisega omavalitsused.
„Koduvalla võimaluste tasemest ja teenuste kättesaadavusest oleneb reaalselt see, kuidas Eesti eri piirkondades täna läheb. Hea meel on tõdeda, et eelmise aasta tendentsid liiguvad positiivses suunas,“ sõnas riigihalduse minister Jaak Aab. „Tulemustest on näha, et kohalikul tasandil teevad kõik selle nimel tööd, et elanikele paremaid teenuseid ja elukeskkonda pakkuda. Näitajate põhjal tulevad siiski esile mõned linnad ja vallad, kes teistega võrreldes tegid eelmisel aastal teenuste pakkumisel suurima arenguhüppe,“ lisas ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele