Rehbinderi maja saab järgmiseks aastaks uue sisu

Autor: Andres Pulver • 9. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Praegu remondis olev Rehbinderi maja peaks uksed avama täielikult uuenenud sisuga järgmisel aastal. Ajaloolisse hoonesse tulevad mööblimuuseum ning üle hulga aja ka püsiekspositsioon Virumaa ajaloost.

Kogu muuseumikompleksi kontseptsioon uueneb.
Autor: Andres Pulver

Sihtasutuse Virumaa Muuseumid juht Viljar Vissel rääkis, et muuseumirahval on tore jälgida muuseumi sündimise protsessi ja nii otsustati täna alanud muinsuskaitsepäevade raames ka inimesi remondis olevasse majja kutsuda, et anda veidigi aimu, mis Rehbinderi majas toimuma hakkab.

Tallinna tänava muuseumikompleksis käivad suured ümberkorraldustööd, sest seoses uute ekspositsioonide kavandamisega muudetakse omajagu ka hoonete kasutust.

Nii koliti kontor Tallinna 5a majja, kus on tegutsenud aktsiaselts Rakvere Vesi. Vanasse tõllakuuri, kus praegu politseimuuseumi laskeala, tuleb osa mööblimuuseumi ekspositsioonist, laskeala viiakse aga tõllakuuri taga olevasse garaažikompleksi. Senised kontoriruumid Tallinna 3a majas muutuvad aga kogude hoidlaks.

Piletikassa kolib politseimuuseumi ja Rehbinderi maja vahele ja selle tarbeks püstitatakse sinna peegelmajake. Praeguse piletikassa ruumides Õllepruuli tänava ääres hakkab tegutsema muuseumikohvik.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!