• 10.09.21, 14:16

Rimi promob Matsimokat

Suur kauplusekett Rimi räägib oma blogis koostööst Huljal asuva Matsimoka toidutööstusega.
Hulja alevikus asub 1982. aastal loodud Matsimoka lihatööstus. Kauplusekett Rimi on nende koostööga väga rahul.
  • Hulja alevikus asub 1982. aastal loodud Matsimoka lihatööstus. Kauplusekett Rimi on nende koostööga väga rahul. Foto: Andras Kralla
Rimi blogis avaldatud lugu räägib sellest, et nendega koostööst sai alguse Matsimoka perefirma kiire areng ja tubli laienemine.
Rimi lähenemisviis vastutustundlikule ettevõtlusele on teada ja nii kõlab Matsimoka firma vedajale küsimus, kuidas rakendatakse oma tegevustes keskkonnasõbralikkust?
Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats rääkis, et Rimi teeb Matsimokaga koostööd aastaid. Bats ütles, et paar aastat tagasi soovisid nad suurendada eestimaise liha valikut. Matsimoka valiti välja ja koostöö on olnud edukas. Mitmes Rimis on olnud avatud Matsimokale eraldi lett.
Blogis otsustasid nad firmast rääkida ka sellepärast, et sügisel soovivad nad tõsta tähelepanu keskpunkti eestimaise toidu.
"Mulle meeldib öelda, et klient näeb toidupoes seda kaupa, mis on tema nägu. Me ei müü kaupa, mida ei osteta. See on märk, kui kaubad on letis kenasti vastu pidanud," ütles Bats.
Matsimoka üks omanik ja tegevjuht Jan Inno rääkis, et nad teevad koostööd suure nelikuga. Lisaks Rimile ka Selveri, Prisma ja Coopiga.
"Rimi ja Selver on meie jaoks suured, toodame neile kaupa palju," nentis Inno.
Matsimoka üks vedaja sõnas, et Rimis on saada peaaegu kogu nende toodete valik.
Matsimoka tootmine.
  • Matsimoka tootmine. Foto: Andras Kralla
"Teeme Rimile kuus 4-5 tonni lihatooteid," sõnas Jan Inno. Matsimokal on mitmes kaubandusketis suured letid, aga Inno sõnutsi tagab kaubanduskettides olemine selle, et nende kaupa on võimalik igalt poolt osta.
"Letid müüvad natukene alla poole meie toodangust. Meil on viis letti, aga kettides on sajad erinevad poed, kus me oleme. Võib öelda, et ühes letis müüb rohkem kui ühes poes, aga samas suurtes ostukeskustes käib väga palju rahvast," lausus omanik.
Jan Inno arvas, et enim ostetakse nende toodetud kaupa Lääne-Virumaal. "Kogu Tallinn müüb rohkem kui Lääne-Virumaa, aga keskmine läänevirulane ostab meie tooteid rohkem kui keskmine tallinlane. Põhjakeskuses asuv lett on meie jaoks konkurentsitult parim müügipaik," sõnas Inno.
Rimi blogi lugu saab lugeda SIIT.
Praegu on Matsimokal enda poode kokku viis - üks Rakveres, üks Tartus ja kolm Tallinnas.
Rimil on kaupluseid üle kogu Eesti, Lääne-Virumaal on kaks kauplust - Rakvere kesklinnas asub mini-Rimi ja Põhjakeskuses Rimi hüpermarket. Põhjakeskuses asub ka Matsimoka müügilett.

Seotud lood

Uudised
  • 13.08.21, 15:01
Perefirma Matsimoka paisutab musklit
Eelmise aasta rekordiliste tulemustega lõpetanud toidutööstus Matsimoka alustas tootmishoone juurdeehitust, mis võimaldab ettevõttel siseneda uutesse valdkondadesse ning hakata teostama ekspordiplaane.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele