Porkunis avati Eesti teatri ristiisale mälestustahvel

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 26. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Porkuni sädeinimestel oli ammu soov eestikeelse teatri ühele rajajale tema sünnimaja külge riputada mälestustahvel. Täna sai unistus teoks. Porkuni mõisa aedniku pojana sündinud Aleksander Harald Trilljärv oli ka ise pidulikul sündmusel kohal. Näitleja ja lavastaja Üllar Saaremäe osalusel kõlasid onu Leksi tänusõnad.

Porkunis avati Eesti teatri ristiisale Aleksander Harald Trilljärvele kodumaja ees mälestustahvel. Onu Leksi osa täitis tuntud lavastaja ja näitleja Üllar Saaremäe.
Autor: Anu Viita-Neuhaus

Kaks Eesti teatri suurkuju - Aleksander Harald Trilljärv ja Üllar Saaremäe on olnud omavahel otsapidi seotud. Augustis esietendus kunagises Loobu mõisa aidas Andrus Kiviräha “Liblikas”. Tantsijanna Erika Tetzkyst ja Estonia teatri sünnist pajatav lavaloo näitekunstnik oli Üllar Saaremäe. Ta on uurinud Trilljärve hingeelu, sest “Liblikas” esineb Eesti teatri ristiisa läbiva kõrvaltegelasena.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!