Tapa vallas alustati tänavavalgustuse renoveerimisega

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 27. september 2021
Jaga lugu

Tapa vallas on käsil projekt „Tapa valla tänavavalgustuse rekonstrueerimine", mille käigus viiakse ellu asulate tänavavalgustuse suuremahuline kaasajastamine. Ehitustöödega alustati eelmisel nädalal Jänedal.

Tapa vallavalitsus kasutab uue tänavavalgustuse reklaamiks Võru linnas tehtud fotot.

Tapa vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov selgitas, et pärast tööde teostamist hoitakse märkimisväärselt kokku elektriarvetelt. "Praegused kõrged elektrihinnad kinnitavad ja suurendavad meie otsuse efekti kaasajastada tänavavalgustus. Võimalik kokkuhoid olemasolevatest hindadest võiks ulatuda 30 000 euroni aastas, kuid konkreetne kokkuhoid sõltub iga-aastastest keskmistest hindadest," rääkis Butšenkov.

Tööde käigus rajatakse uued maa-alused toitekaablid ja uued tänavavalgustusmastid, paigaldatakse kaasaegsed LED-valgustustehnoloogiaga valgustid. On kohti, kus mastid jäävad samaks, kuid vahetatakse valgustid.

Tänavavalgustussüsteemid ehitatakse ümber Tapal, Jänedal ja Sääsel. Abivallavanem Andrus Freienthal rääkis, et uus tänavavalgustus loob ka turvalisema elukeskkonna ja tehniliselt kaasaegse valgustussüsteemi.

„Lisaks märkimisväärsele rahalisele kokkuhoiule saame asulatesse tehniliselt kaasaegse, pika tööeaga ja tugeva valgusvõimsusega tänavavalgustuse. Kaasaegne tänavavalgustus kaunistab elukeskkonda ja suurendab turvalisust pimedal ajal," sõnas Freienthal.

Korraldatud hanke tulemusena on projekti kogumaksumus 633 700 eurot koos käibemaksuga, seejuures Keskkonnainvesteeringute Keskus eraldab toetust summas 361 209 eurot. Tapa valla omafinantseeringu suurus on vastavalt taotlusele 272 491 eurot. Tööd peavad olema lõplikult tehtud järgmise aasta septembri lõpuks. Tööd teostavad ühispakkujad Eltolex OÜ ja Elfi Elekter OÜ, omanikujärelevalve eest vastutab Pikk Silm OÜ.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!