Poliitikud lahkasid debatil kultuuri

Autor: Andres Pulver • 29. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kas Vallimäele on vaja purikatust? Kas raamatukogu vajab uut kodu? Millised probleemid lahendab Arvo Pärdi kontserdimaja? Milline on kultuuris betooni ja inimeste tähtsus? Neile ja teistelegi kultuurivaldkonda puudutavatele küsimustele otsisid Rakvere teatrikinos toimunud kultuuridebatil vastuseid Rakvere linnavolikogusse kandideerijad.

Debatil osalesid Aarne Mäe (vasakult), Mari Riina Mölder, Krõõt Nõmmela-Mehide, Velvo Väli, Jaanus Nurmoja, Anne Nõgu ja Laur Kaljuvee.
Autor: Andres Pulver

Päris pikale veninud debatil osalesid keskerakonna esindaja Laur Kaljuvee, Isamaa poolt Anne Nõgu, sotse esindas Velvo Väli, reformierakonda Mari Riina Mölder, Eesti 200 poolt oli kohal Krõõt Nõmmela-Mehide, valimisliitu Rakvere Heaks esindas Jaanus Nurmoja ja EKREt Aarne Mäe.

Debati avas professionaalne moderaator ja väitleja Vladislav Lušin aga küsimusega selle kohta, milles väljendub Rakvere tunnuslause „Väge täis!“ kultuurivaldkonnas.

„Väge on vähe,“ nentis Aarne Mäe lühidalt. Anne Nõgu aga leidis, et Rakveres on vägevaid ettevõtmisi ning need on seda tunnuslauset õigustanud.

Jaanus Nurmoja sõnul on Rakverel potentsiaali, et saada endast suuremaks.

Mari Riina Mölder aga arvas, et väge polegi nii väga vaja ja Rakvere on pigem mõnus ja hubane väikelinn. Temaga suhteliselt sama meelt oli ka Krõõt Nõmmela-Mehide, kes sõnas, et hetkel Rakvere väge täis ei ole, ehkki varem on ta seda erinevate projektidega kindlasti olnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!