• 02.10.21, 12:09

Tamsalu kirikuhoone sai uue kuue

Tamsalus Paide maantee ääres asub vallale kuuluv hoone, mida nimetatakse Tamsalu kirikuks. 1990.-te aastate algul teostas Tamsalu linnavõim vana hoone ümberehituse eesmärgiga saada tavandimaja, kus on võimalus saata viimsele teekonnale meie hulgast lahkunuid. Hiljem lepiti Eesti Evangeelse Luteri Kirikuga kokku, et samas hoones hakatakse korraldama ka jumalateenistusi.
Tamsalu kirikuhoone sai uue välisilme.
  • Tamsalu kirikuhoone sai uue välisilme. Foto: Tapa vallavalitsus
Hoone fassaad, uksed ja aknad olid kehvas seisukorras ning seetõttu otsustatigi korraldada hange maja korrastamiseks. Remonditööde käigus puhastati hoone fassaad ja kaeti struktuurkrohviga ning vahetati uksed ja aknad. Tööd teostas Helmar Ehitus OÜ, ehitustööde maksumus on 25 520 eurot käibemaksuga.
Tapa vallavolikogu aseesimees ja kultuurikomisjoni esimees Reigo Tamm rääkis, et vallavõim on viimastel aastatel hoonesse märkimisväärselt investeerinud - lisaks tänavu tehtud remonditöödele on varasemalt rajatud vee- ja kanalisatsiooniühendus linna süsteemidega ja paigaldatud küttesüsteem.
"Hoone oma kasutusotstarbelt ja vajaduselt on võrreldav Tapa linnakalmistul asuva kabelihoonega, mis samuti vallale kuulub ja mis valla poolt korda tehti," sedastas Tamm.
Tamsalu kirikus saab ka kontserte korraldada. Möödunud pühapäeval toimunud tänujumalateenistusel esines kirikus Tamsalu kultuurimaja neidude ansambel Kadri Kase juhendamisel.
Tapa vallavolikogu turvalisuse ja sotsiaalkomisjoni esimees Alar Teras lootis, et värske ilme saanud kirik tekitab rohkem huvi koguduse tegevuse vastu ning seal toimub edaspidigi kontserte ja muid kultuuriüritusi.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele