• 08.10.21, 11:22

Lahemaa kuulutati kestliku turismi sihtkohaks

Kui harilikult on keskkonnamärgis üksikul tootel, teenusel või ettevõttel, siis läinud aastast alates pakub EASi turismiarenduskeskus rahvusvahelise programmi Green Destinations ametliku partnerina võimalust arendada ja turundada rohelises võtmes turismisihtkohta tervikuna. Eestist pääses sel aastal võrgustiku TOP100 nimekirja kuus sihtkohta, teiste seas ka Lahemaa.
Viru raba on kohati väga rahvarohke.
  • Viru raba on kohati väga rahvarohke. Foto: Peep Linno
Lahemaa edulooks oli sel aastal külastuskorralduse reguleerimine RMK matkaradadel. Teema on väga aktuaalne, tõeliselt kuuma matkasihtkohana on Lahemaal u 200 km RMK opereeritavaid radu.
Läheduse tõttu Tallinnale on Lahemaal matkamine olnud alati populaarne, eriti koroonaajal, kui muud tegevused võimatud, sai sellest tõeline hitt.
Kiiresti mõisteti, et midagi on vaja ette võtta nii selleks, et viirus ei leviks, kui ka selleks, et vähendada koormust loodusele kõige populaarsematel radadel.
Külalisi hakati kiire teavitusega RMK veebisaidil ja äpis hajutama ning motiveeriti interaktiivsete ja hariduslike mängudega nautima loodust vähem külastatud paikades. Kõige populaarsemal rajal, Viru rabas, langes külastajate arv selle tulemusena 2020. aasta kokkuvõttes 34% võrreldes 2019. aastaga ehk 48 000lt 32 000ni.
Lahemaa kõrval pääsesid Green Destinations TOP100 nimekirja ka Hiiumaa, Saaremaa, Kihnu, Vargamäes muuseum ja Tartu.
Eelmisel aastal oli TOP100 nimekirja sihtkohti seitse ja nende hulka kuulus ka Rakvere, keda tänavu aga nimekirjas pole.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele