Täna on viimane e- ja eelhääletamise päev

Autor: Andres Pulver • 16. oktoober 2021
Jaga lugu

E-hääletamine lõpeb täna õhtul kell 20. Samuti lõpeb õhtul kell 20 eelhääletamine valimisjaoskondades.

Valimised.
Autor: Andres Pulver

E-hääletamine algas esmaspäeva hommikul kell 9 ja lõpeb täna õhtul koos eelhääletamisega jaoskondades. Sellest aastast saab valija ka pühapäevasel valimispäeval jaoskonnas pabersedeliga hääletades oma e-häält muuta.

448 valimisjaoskonda üle Eesti on avatud täna kella 12.00 hommikul kuni kella 20.00 õhtul. Nendest valimistest alates on kasutusel elektrooniline valijate nimekiri ehk paberi asemel on nimekiri arvutis. See tähendab, et valija pole enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga ja saab oma linnas või vallas, Tallinnas linnaosas hääletada ükskõik millises jaoskonnas. Valimisjaoskondade kohta saab rohkem infot kaardirakenduselt aadressil jsk.valimised.ee

Valimisjaoskonda kaasa tuleb võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks pass, ID-kaart, juhiluba või pensionitunnistus. Kui valijal on tervislikel või mõnel muul mõjuval põhjusel raske või keelatud (näiteks lähikontaktsena) valimisjaoskonda kohale tulla, saab ta taotleda kodus hääletamist. Selleks tuleb esitada kohalikule omavalitsusele taotlus. Suulise taotluse saab esitada omavalitsuse määratud telefoninumbril täna kella 12-st kuni 20-ni ning pühapäeval kell 9-st kuni 14-ni.

Reede õhtuse seisuga oli Lääne-Virumaal hääletamisel osalenud 26,5 protsenti valijatest, mis on üks kehvemaid näitajaid Eestis. Madalam on valimisaktiivsus olnud vaid Ida-Virumaal, Raplamaal, Pärnumaal ja Viljandimaal. Eestis keskmiselt oli oma hääle andnud 28,3 protsenti hääleõiguslikest inimestest.

Lääne-Virumaal oli reede õhtuks oma hääle andnud 12 645 inimest, neist 4155 jaoskonnas ning 8490 elektrooniliselt.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!