Erasmus aitab noortel maailmapilti avardada

Autor: Andres Pulver • 17. oktoober 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kuigi koroonaviirus tõstab taas pead ning reisimine on muutunud üpris keerukaks, toimub rahvusvaheline õpilasvahets kõigele vaatamata. Oktoobri alguses käis neli Rakvere eragümnaasiumi õpilast ja kaks õpetajat Kreekas.

Kui Akropolist pole läbi astunud, siis polegi nagu Kreekas käinud.
Autor: Erakogu

Erasmus+ programmi kaudu Euroopa Liidu toel toimiva viie riigi ühisprojekti siinpoolne eestvedaja, Rakvere eragümnaasiumi inglise keele õpetaja Maris Marko rääkis, et pandeemia oli Eesti, Läti, Kreeka, Portugali ja Itaalia koolide ühisele ettevõtmisele peaaegu kriipsu peale tõmbamas.

Algust tehti 2019. aastal ja Marko käis koos arvutiõpetajaga ettevalmistaval seminaril Portugalis, kus eestvedajad kokku said ja tutvusid ka arvutiplatvormidega, mille abil omavahel infot vahetada.

Esimene kokkusaamine, kus viie riigi õpilased kokku said, toimus Rakveres. „Jõudsime selle 2020. aasta veebruaris napilt ära teha, enne kui maailm lukku läks,“ meenutas Maris Marko.

Rahastajad pakkusid projektile aastast pikendust, mis kohe ka tänulikult vastu võeti. Marko rääkis, et enne 12. märtsi, mil Eestis eriolukord välja kuulutati, olid nelja riigi koolide delegatsioonidel juba ostetud lennukipiletid Kreekasse reisimiseks. „Õnneks ei läinud siiski kellelgi piletid raisku – kes sai raha tagasi, kes sai vautšerid,“ kõneles ta. Ja nii õnnestus nüüd, kavandatust poolteist aastat hiljem, ikkagi Kreekas kokku saada.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!