Kadrina keskkooli põhikooli osa läheb distantsõppele, teised koolid jätkavad kontaktõppega

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 28. oktoober 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Koroonaviirus levib laialdaselt ja nii mõneski Eestimaa paigas jäävad pärast koolivaheaega koolipingid tühjaks ning õpilased suunduvad distantsõppele. See on nii ka Kadrina keskkoolis, kus kodus teevad õppetükke 1.-9. klassi lapsed. Koole distantsõppele saates lähtutakse kooli epidemioloogilisest olukorrast ja vaktsineerituse tasemest.

Koolides tekivad koroonakolded lihtsalt. Õpilased on koduklassides, aga puutuvad omavahel kokku muuhulgas söögivahetunnis.
Autor: Andras Kralla

Terviseameti ida regionaalosakonna juht Marje Muusikus rääkis, et üldine lähtekoht on see, et distantsõppele ei minda koolide vaid klassikomplektide kaupa.

Samas tunnistas Muusikus, et koolides on olukord kehvem kui lasteaedades. Koolides on kolded kiired tekkima seetõttu, et lihtsustatud karantiinis olevat klassi pole väga lihtne hoida teistest kaaslastest eraldi. "Iga uus kokkupuude laiendab haigestunute ringi. Lihtsustatud karantiininõudeid on lihtsam täita lasteaias kui koolis," lausus ta.

Terviseametnik nentis, et delta-tüvi on võrreldes alfa-tüvega 60 protsenti nakkavam ja kiirema levikuga. Olukorra teeb keeruliseks ka see, et inimene pole veel positiivset testitulemust saanud, aga ta nakatab juba kolmandat inimest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!