Riik plaanib võõrtööjõu värbamist soodustama asuda

Autor: Janno Riispapp • 11. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kas tahtlikult või mitte, igatahes ütles minister Andres Sutt eelmisel nädalal avalikult välja, et riik plaanib võõrtööliste Eestis töötamist lihtsamaks teha. Kuigi ministri sõnad on kõlanud, hoiavad plaani ettevalmistavad ametnikud detaile aga kiivalt endale.

Bellus Furnitur OÜ juht Rolf Relander arvab, et kui naabrid saavad tööjõuproleemidega paremini hakkama, siis suures mängus Eesti kaotab.
Autor: Andres Haabu

Lääne-Virumaal pehmemööbli tootmisega tegeleva Bellus Furniture OÜ juhi Rolf Kristian Relanderi sõnul pole ta ministeeriumidele tehtud ettepanekutega ja detailidega kursis, kuid suund võõrtööjõu paindlikumaks kasutamiseks on õige. Tema sõnul võiks lühiajalise töötaja Eestis viibimise perioodi pikendada näiteks poolteise kuni kahe aasta peale.

„Tihtipeale inimene harjub töökohaga, õpib ja juba peabki naasma koduriiki. Kui mõtleme oskustööjõule, siis näiteks õmblejad või polsterdajad vajavad ikkagi rutiini, et harjuda tehases töötama. Inimene jõuab tööga harjuda ja siis peab kolm kuud ära olema,“ kirjeldas Relander Äripäevale.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!