Kadrina paisjärv ootab helgemat tulevikku

Autor: Andres Pulver • 16. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kadrina vallavalitsuse tellimusel on valminud Kadrinas paisjärve uuringuid, mille eesmärgiks oli uurida paisjärve seisundi parandamise võimalusi, mis võimaldaksid parandada Loobu jões kalade kudemisvõimalusi ja vähendavad järve kinni kasvamist.

Kadrina paisjärve ujumiskohta peaks kolima järve teise otsa, Kadrinast eemale.
Autor: Eskiis

Loobu jõgi, millel asub ka Kadrina paisjärv, kuulub lõhe, jõe- ja meriforelli ning harjuse kudemis- ja elupaigaks olevate veekogude nimistusse, millel on vastavalt looduskaitseseadusele keelatud muuhulgas ka veekogu loodusliku sängi ja hüdroloogilise režiimi muutmine. Nimetatud tegevus on lubatud vaid juhul, kui sellega parandatakse kalade kudemisvõimalusi.

Kui veekogu süvendamisel ei piirduta paisjärve kogunenud sette eemaldamisega, on tegemist veekogu loodusliku sängi muutmisega.

Osaühingu Maves poolt tänavu suvel läbi viidud uuringute käigus teostati paisjärve geoloogiline uuring, settepaksuse mõõtmine, anti hinnang kavandatavate tööde mõjust keskkonnale, hüdrogeoloogilisele režiimile, vee elustikule, mõju kalapääsule ning veetasemele.

Püstitatud eesmärgi saavutamiseks käsitleti uuringute käigus kolm varianti.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!