Aegviidu meedik on esimene okas

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 17. november 2021
Jaga lugu

Kaitsevägi korraldab 17.-25. novembril lisaõppekogunemise Okas 2021, mille käigus kontrollitakse 17. pioneeripataljoni, 27. pioneeripataljoni, 191. luurekompanii ja 291. luurekompanii lahinguvalmidust. Valitsus otsustas lisaõppekogunemisele kutsuda 1684 reservväelast.

Meedik Ülle Pomerants jõudis õppekogunemisele esimesena.
Autor: 1. jalaväebrigaad

Esimese reservväelasena jõudis täna hommikupoolikul Tapale Aegviidus elav 17. pioneeripataljoni meedik vanemveebel Ülle Pomerants.

„Mina sain sõnumi, kus oli kirjas, et tuleb viivitamatult kohale ilmuda. Viivitamatult tähendab otsekohe. Tegin kiiresti korraldused – minul on kodus kaks kassi, organiseerisin nende toitumist; töötan kiirabis, ütlesin ülemusele, et annan teada kui tagasi olen; võtsin vajalikud asjad kaasa ning siin ma nüüd olen," kõneles naine.

Lisaõppekogunemise Okas 2021 eesmärk on lahinguvalmiduse kontrollimine, mille käigus kontrollitakse riigikaitse käsuahela toimimist valitsuse otsuste langetamisest kuni kiirreageerimisstruktuuri reservväelaste kogunemiseni. Samuti harjutatakse antud lisaõppekogunemise käigus koostööd politsei- ja piirivalveametiga ja teostatakse ajutise piiritara ehitamist.

Lisaõppekogunemine on harjutava iseloomuga ja vahetu julgeolekuoht Eestile puudub.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!