Kaitseliidu suurõppus möödus edukalt

Autor: Indrek Jurtšenko • 19. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kirde maakaitseringkonna õppus PÕHJAKONN 21 lõppes edukalt. Õppusest, mis toimus peamiselt kaitseväe keskpolügoonil ja Rutja õppeväljakul, võttis osa ligi 1000 võitlejat. Kaasatud olid Eesti kaitseväe 1. jalaväebrigaad, Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased, liitlased Suurbritanniast, Prantsusmaalt ja vabatahtlikud Leedu riigikaitseorganisatsioonist KASP.

Õppus PÕHJAKONN 21.
Autor: Indrek Jurtšenko

Õppuse peaeesmärgiks oli Kirde maakaitseringkonna (KiMKR) üksuste treenimine, nende lahingvalmiduse võimekuse ja reageerimiskiiruse tõstmine võimaliku sõjalise ohu korral KiMKR-i vastutusalas.

Õppus PÕHJAKONN 21 (PK21) lõi KiMKR-ile ja temaga õppuse ajaks liidendatud allüksustele tingimused kollektiivse taktikalise soorituse parendamiseks. Õppuse käigus treeniti KIMKR-i kompaniisid ja erialaüksusi, tegutsemaks konventsionaalses relvakonfliktis maaala kaitse tingimustes. PK21 raames toimus tänavu mitu alaõppust, jätkati ka uute võimete, kevadel loodud ringkonna suurtükiväe- ja snaiprirühmade arendamist. PK21 käigus toimus mitmeid teisigi erialalisi harjutusi, kus hea võimaluse said ka need KiMKR-i võitlejad, kes pole mitmeid aastaid õppustel osalenud.

„Õppus PÕHJAKONN 21 on tänaseks edukalt selja taga. Peamised eesmärgid, mille õppuse eel oma üksustele seadsime, said suuremas osas täidetud. Tuvastasime vajalikud õpikohad, mis jõustame järgmises õppetsüklis. Saadud kogemus kinnitas, et Kaitseliidus maakaitse saab püstitatud ülesannetega hakkama. Õppus oli väga kompleksne ja keerukas, seega kokkuvõttes saame rahule jääda, sh tänavu loodud üksustega“, ütles KiMKR-i ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!