Teatris avatakse näitus roosadest täppidest

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 20. november 2021
Jaga lugu

Esmaspäeval kell 17.17 avatakse Rakvere Teatrigaleriis Pusa näitus „Roosa täpp ja valguse algus”.

Kunstnik Pusa oma tööga.
Autor: Rakvere teater

Roosa täpp on kujund, mis on leitav peaaegu iga Pusa maali peal. Roosa täpp on justkui kõikide alguste algus. Temast võib kujuneda ja kujundada, mida iganes hing ihkab. Võib ehitada lõputuid maailmu tuhandetest täppidest või minna hoopis täpi sisse ning avastada tema sisemaailma.

Üks asi on selle täpiga aga kindel, ilma valguseta ta hästi kujuneda ei taha, pigem vegeteerib vaikselt ja ootab oma aega. Ka valgus saab kusagilt alguse ja just seda lugu nimega „Roosa täpp ja valguse algus” saab näha Rakvere Teatrigaleriis.

Pusa (Piret Bergmann (Torim), s. 1979. a. Noarootsis) on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia Pärnu Kolledži, mida varem ja ka hiljem tuntakse nime all Academia (Non) Grata. Pusa elab ja töötab Pärnus ning tegutseb tänapäeval peamiselt maalikunstnikuna. Ta on üles astunud paljudel isik- ning grupinäitustel nii Eesti kui mujal maalilmas. Lisaks on ta kirjutanud ja illustreerinud mitmeid lasteraamatuid.

Pusa on eelkõige tuntud oma erksavärviliste mustritega. Peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalidena, mille tõttu on tal Eesti kunstipildis üsna unikaalne koht. Talle on omistatud Ants Laikmaa noore kunstniku preemia (1998), Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa kultuuritegija preemia (2008 ja 2015) ja Pärnu kunsti aastapreemia (2011). Pusa on Eesti Kunstnike Liidu liige.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!