Volikogu liige peab elama samas omavalitsuses - ent kes ja kuidas seda kontrollib?

Autor: Andres Pulver • 23. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Riigikohus leidis, et kohalikel valimistel kandideerijate tegeliku elukoha ja rahvastikuregistri andmete kokkulangemist tuleb kontrollida ning kordas oma varasemat seisukohta, et põhiseaduse järgi saavad kohaliku elu küsimusi otsustada üksnes tegelikult selles omavalitsuses elavad inimesed.

Päris mitu Rakvere linnavolikogusse valitud inimest ei ela tegelikult Rakvere linnas. See aga on vastuolus põhiseadusega.
Autor: Erakogu

Rakveres on avalikuks saladuseks, et nii mõnigi linnavolikogu liige elab tegelikult hoopis kusagil mujal ja on Rakverre vaid registreeritud, et linnas valimistel kandideerida saaks. Ja asendusliikmete seast on väljaspool linna elavaid volinikke juurdegi tulemas.

Rakvere linnasekretär Riina Männiste ütles, et linnavalitsusel ei ole võimalik kandidaatide tegelikku elukohta kontrollida. "Mina küll ei oska öelda, kuidas seda tegema peaks," sõnas ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!