5MIINUST lükkab börsirämmaril klotsi kokku

Autor: Jaan Martin Raik • 24. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Ansambli 5MIINUST ridadest võib leida nii mõnegi investori, kes paigutab vara nii börsidele kui ka krüptovaradesse. Sir Lancelot on eelmise aasta algusest teeninud portfelliga üle 65% tootlust.

5MIINUST proovis kätt ka plokiahelasse kuuluvas digivaras NFT (non-fungible token), pannes müüki oma esimese demo läbi NFT-formaadi, kuid tehnilistel põhjustel ebaõnnestus.
Autor: Andras Kralla

Tuntud räpipundi tegelased, lavanimedega Estoni Kohver, Päevakoer, Põhja-Korea, Sir Lancelot ja Venelane, on oma bändist ja seeläbi iseendast kujundanud kuvandi hullumeelsetest peoloomadest, kes hea peo arvel raha kokku ei hoia. Selle juures on nad – vähemalt osa neist – tegelikult asised investorid, kes valmis lugema tundide kaupa graafikuid ja tabeleid, et teha järjekordset investeerimisotsust, kirjutab Äripäev.

Küll aga meeldib 5MIINUSE liikmetele ka nalja visata. Nagu ütleb Estoni Kohver: "Kui juba 5MIINUSE käest küsitakse investeerimisteemalist intekat, siis see näitab, et lõpp on väga lähedal."

Kõige pikema investorikogemusega Sir Lancelot tegi esimese tehingu umbes kümme aastat tagasi, kui ostis 150 euro eest praeguseks börsilt lahkunud Olympic Entertainmenti aktsiaid ja teenis oma investeeringult ligi 50 eurot kasumit. Uuesti võttis ta investeerimise ette 2020. aasta alguses täpselt enne pandeemiat.

Lisaks Sir Lancelotile tegutseb börsidel aktiivselt Estoni Kohver, kes alustas investeerimisega samuti eelmise aasta koroonakriisis, kui julges lõpuks viia oma raha turule. Enne seda proovis räppar paar aastat kätt LHV tasuta virtuaalse kontoga. Lisaks Sir Lancelotile ja Estoni Kohverile on investeerimisega kätt proovinud ka Põhja-Korea, kuid suuremalt ei ole seda praegu ette võtnud just vähese huvi tõttu. Põhja-Korea sõnul hakkasidki bändis investeerimisjutud rohkem levima siis, kui Sir Lancelot ja Estoni Kohver asusid sellega tegelema aktiivsemalt.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!