Värske tööjõuvajaduse uuring näitab oskustööliste põuda

Autorid: Lauri Kool, Andres Pulver • 6. detsember 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eesti Töötukassa on juba aastaid koostanud tööturu uuringut – tööjõuvajaduse baromeeter. Selgitatakse välja, millistel ametialadel on töötajate üle- ja puudujääk ning millistes ametites valitseb turul hetkel tasakaal.

Töötukassa hoone.
Autor: Liis Treimann

Prognoosi koostavad töötukassa maakondlike osakondade tööandjate konsultandid, kaasatud on sealjuures ka eksperdid väljastpoolt töötukassat. Näiteks maakondlikud arenduskeskused, kutse- ja kõrgkoolid, tööandjad ning ka töövahendusportaalid.

Nüüd on valminud sügisene tööjõuvajaduse prognoos. Torkab silma, et ameteid, kus valitseb tööjõu ülejääk on võrreldes kriisi algusajaga oluliselt vähem.

Kus ametis on raskem tööd leida?

Tööjõu tohutut ülejääki tänavusel hindamisel ei tekkinudki. Küll aga on mõnes sektoris raskem tööd leida, sest neis on väike tööjõu ülejääk. Peamiselt puudutab see administratiivseid ametikohti, mida on järk-järgult üle võtmas tehnoloogia.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!