• 07.12.21, 11:48

Vaata, kuidas jaguneb vastutus linnajuhtide vahel

Rakvere linnavalitsus pani paika uue koosseisu vastutusvaldkonnad ja prioriteedid.
Rakvere linnavalitsuse uus koosseis: Laur Kaljuvee (vasakult), Kert Karus, Triin Varek, Neeme-Jaak Paap ning Tõnis Pruler.
  • Rakvere linnavalitsuse uus koosseis: Laur Kaljuvee (vasakult), Kert Karus, Triin Varek, Neeme-Jaak Paap ning Tõnis Pruler. Foto: Kristel Mänd
Tegevusvaldkonnad jagatud järgnevalt:
Linnapea Triin Varek: linnavalitsuse juhtimine, linna arendus ja arengule kaasaaitamine, finantsjuhtimine, linna esindamine ja välissuhtlus, suhte- ning teabekorraldus, personaliküsimused, sotsiaalhoolekanne, sh tervishoid ja lastekaitse küsimused ja kriisijuhtimine.
Abilinnapea Laur Kaljuvee: haridus, huviharidus, teadus ja innovatsioon, noorsootöö, kultuur, sh sisuline koostöö linna hallatavate asutustega antud valdkondades ehk Rakvere Muusikakool, Kultuurikeskus, Lääne-Virumaa Keskraamatukogu, lasteaiad ja -hoiud ning koolid.
Abilinnapea Kert Karus: linnaplaneerimine, ehitustegevused, maakorraldus, linnamajandus (sh teed ja tänavad, projekteerimised; ja taristu ning hoonete või rekonstrueerimise küsimused linna allasutuste osas; linnavarad ja ühistranspordi korraldus.
Abilinnapea Neeme-Jaak Paap: turism, ettevõtlus ja koostöö ettevõtjatega, kliima ja keskkonnakaitse (sh rohelise mõtteviisiga seonduvad teemad), elamu- ja energia ning jäätmemajandus, Euroopa Liidu jm arendusprojektid ning turvalisus; koduta loomade varjupaiga töö korraldus ja spordivaldkond.
Linavalitsuse liige on veel Tõnis Pruler.
Loe lisaks
Kadrina vallavanem Kairit Pihlak hakkab nüüd teenima 3300 eurost kuupalka. Eurodes kerkib tema palk omavalitsusjuhtidest kõige rohkem. Samas jääb see alla Rakvere linnapeale ja abilinnapeadele ning Vinni vallavanemale.
  • 02.12.21, 06:00
EDETABEL: Kadrina vallavanem tõmbas kõige pikema palgakõrre
Täna saadetud pressiteates loetleb linnapea Triin Varek üles ka koalitsioonilepingu olulisemad punktid. „Arvo Pärdi nimeline muusikamaja on jätkuvalt prioriteet. Haridusasutuste hoonete korrastamine saab alguse, tõstame sünni- ja ranitsatoetust ja jätkame tasuta hommikusöögi pakkumisega lasteaias ja -hoius ning pakume tasuta hommikuputru ka koolides. Soov on uuendada linna keskväljakut ja korrastada Pikk tn 22 väljaku müürid, leiame noortekeskusele tänapäevased tegevusruumid, lahendame mure maadlussaaliga ja linnatransport saab olema tasuta alates 65. eluaastast. Vabastame lapsevanemad lasteaia kohatasust üheks kuuks," loetles Varek.
„2022. aasta sügistalvest vabanevad kinnistuomanikud kohustusest hoida kõnniteed lumevabad, see saab olema linna kohustus. Lennuvälja linnaossa loome täiendavaid võimalusi ettevõtetele oma ärihoonete rajamiseks ja loome vajaliku taristu ning valmistame ette uued elamupiirkonnad, kuhu saab ehitada kodu. Soovime panustada rohkem, et roheline mõtteviis jõuaks kõigi inimesteni ja kõikides meie tegevustes kajastuks innovaatilisus, keskkonnasõbralikkus, turvalisusele, energiasäästule ja rohemajandusele mõtlemine. Käivitame kaasava eelarve. Ja see ei ole veel kindlasti kõik," lubas Varek.

Seotud lood

Uudised
  • 05.12.21, 23:18
Abilinnapea: "Olen nädalavahetusel toimunud lumekoristusega rahul"
Üksteist tundi ühtejärgi sadanud lumi tähendas Rakvere linnas seda, et tänavail oli seitse hooldusmasinat ning lumekoristus ja libedusetõrje kestsid varahommikust kuni hilisõhtuni.
Uudised
  • 01.12.21, 16:19
Tali saabus hooldajatele ootamatult peaaegu igas Lääne-Virumaa paigas
Tali taevasse juba ei jää, aga saabub nagu ikka ootamatult. Nii tunnistavad talihoolduse eest vastutajad, kes lumeuputusega tublisti rinda pistavad. Mis on selle talve esimese lume õppetunnid omavalitsejatele?
Uudised
  • 26.11.21, 15:46
Rakvere linnapea kohale esitati vaid üks kandidaat
Rakvere linnapeaks valiti ainsana sellele ametikohale kandideerinud keskerakonna esindaja Triin Varek, kelle poolt oli 14 volikogu liiget ja vastu viis. Istungilt puudusid Andres Jaadla (VL Rakvere Heaks) ja Anti Poolamets (EKRE).
Uudised
  • 03.12.21, 06:11
Rakvere lõpetab aasta miljoni euroga plussis
Rakvere linnale laekub tänavu tulumaksu umbes miljoni euro võrra kavandatust rohkem ning see teeb linnajuhtidele vaid rõõmu.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele