Maffiaprotsessil esitatud tõendid heidavad varju endistele politseinikele

Autor: Katariina Krjutškova • 12. detsember 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eesti ajaloo suurimal maffiaprotsessil mängiti ette salajane telefonikõne kahe nurka surutud ärimehe vahel, kes seavad omavahelises vestluses kahtluse alla kaitsepolitsei endise asedirektori Eerik Heldna tegevuse – miks ta küll käib nii sageli jutustamas kurjategijate seas tuntud tinistaja Kristian Kesneriga?

Keskkriminaalpolitsei leidis niisuguse skeemi, kui otsis läbi kuritegeliku ühenduse juhtimises süüdistuse saanud ärimeeste valduse. Hubert Hirve ja Pavel Gammeri gängi koostatud skeemil seostatakse allmaailma tegelasteks peetavaid isikuid endise tippametniku Eerik Heldnaga, endise tipp-poliitiku Andres Anveltiga, keskkonnaameti uuriva osakonna juht Rocco Otsaga ja teiste endiste ning praeguste seadusesilmadega.

Äripäev on enam kui kaks aastat osalenud Hubert Hirve ja Pavel Gammeri kriminaalasja kohtuistungitel, kuulanud saalis kõlanud lindistusi ja tunnistusi ning uurinud esitatud tõendeid, mis asetavad mitu endist julgeolekutöötajat küsitavatesse suhetesse allilmaga seostatud ärimeestega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!