Vaata, kuidas Väike-Maarjas valla sünnipäeva tähistati

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 12. detsember 2021
Jaga lugu

Väike-Maarja valla 30. sünnipäev on küll täna, kuid sünnipäeva pidulik tähistamine toimus eile õhtupoolikul.

Väike-Maarja valla sünnipäeva tähistamine.
Autor: Kristel Kitsing

Esmalt õnnistati sisse leinamaja, sellele järgnes kontsert kirikus. Sünnipäeva tähistamise kõige tähtsam osa oli aga õhtune õpilasfirmade heategevuslik jõululaat, millega kaasnes Väike-Maarja olulisemate objektide valgustamine.

Vallavolikogu esimees Hans Kruusamägi rõõmustas, et Väike-Maarja keskväljakule oli kokku tulnud nõnda palju inimesi. „Valla inimesed on meie suurim rikkus, kõrvuti meie valla imepäraselt kauni loodusega,“ sõnas Kruusamägi.

Volikogu esimees lisas „Tundes Väike-Maarja valla inimesi, võin kahtlematult öelda, et meil on väga tegus, asjalik, ettevõtlik, kultuurne, sportlik, kogukondlik ning hooliv vald.“ Ta kiitis kõiki valla inimesi, kes on iga tegevuse, külaseltsi, ettevõtte, asutuse, kultuurikollektiivi, spordivõistkonna, teatritüki, leinamaja taastamise, tervisekeskuse loomise, ürituse korraldamise jne taga olnud.

Jõululaadal käis aga vilgas kauplemine käsitöö, õpilaste valmistatud toodete ja palju muuga. Müügil võis näha väga suurt valikut kaupa. Lettidel oli mütse, käsitööküünlaid, puidust jõuluehted ja jõulukaarte, maale, prosse, makrameed, jõulupärgasid, sokipäkapikke, küünlaaluseid, punutud käepaelu jne. Õpetajad olid väljas enda valmistatud hoidiste ja käsitööga, Eino Vaheri eestvedamisel toimus uhke malesimultaan.

Veel võis leida laadalt Retrokohviku, kus pakuti jõulumaitseid soojal ja külmal kujul, Kivimurru Kombucha talu – valikus oli erineva maitse ja värviga jooke. Omavalmistatud toodanguga olid väljas ka Väike-Maarja Päevakeskus ja Maarjakellukese naisrahvatantsurühm. Sai meisterdada ja visata täpsust.

Lisaks ahvatlesid külalisi oma aroomidega suussulavad pannkoogid ja vahvlid, küüslauguleivad, kuivatatud õunad, suhkruvatt, piparkoogid, viineripirukad, muffinid, õnneküpsised, kakao ja tee.

Vaieldamatu müügihitt oli õnneloos, millest sai välja võluda ühe või mitu tõelist jõuluimet.

Elevust pakkus jõuluvana telk. Perega sai keskväljaku kõrval tiigil teha esimesed pikad uisukilomeetrid ja piruetid.

Keskväljakul ja hoonetel sai näha valgusmängu ning kilgata saluudi saatel taeva poole.

Et külm kontidest välja saada, tantsutasid laadalisi tantsuselts Tarapita ja naisrahvatantsurühm Maarjakelluke. Mälestuse suvisest soojusest läbi tantsu tõid Simuna kooli rahvatantsijad. Noor laulumees Karel Kurvits tõi kuuldavale aga helged noodid oma õpetaja Helen Potmaniga. Lauludega astusid publiku ette veel Aliise Kull ja Väike-Maarja Gümnaasiumi mudilastekoor.

Väike-Maarja valla sünnipäeva tähistamine.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!