Kassades salvestab vestlusi veel üks tanklakett

Autorid: Kristel Härma, Allan Rajavee • 22. detsember 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Klientide ja töötajate vestlusi salvestanud tanklakett Olerex lõpetas rikkumise andmekaitse inspektsiooni ettekirjutuse ning 25 000 euro suuruse sunniraha määramise peale, Eestis tegutsevatest tanklakettidest salvestab kassa juures heli veel Circle K. Teised tanklaketid ei pea heli salvestamist vajalikuks.

Andmekaitse inspektsioon võtab ette tanklaketid, kes salvestavad turvakaameratega lisaks pildile ka heli. Heli salvestamine kassades pole siiski levinud kõigis tanklakettides.
Autor: Liis Treimann

Töötajate ja klientide vestluste salvestamine on ilma erandlike põhjusteta keelatud, mistõttu määraski andmekaitse inspektsioon Olerexile Eesti senise aja suurima sunniraha, 25 000 eurot, kuid Olerex viitas, et ka teised tanklad ja teenindusasutused rikuvad reegleid. Andmekaitse inspektsioonil ongi kavas ette võtte ka teised tanklaketid ning teha laiem ettevõtete teavitamine ja kontrollimine, kirjutab Äripäev.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!