Kriisijuhtide ühispöördumine: "Peame jõule vaikselt pereringis. Enne lähedastega kohtumist veendume, et kõik on terved"

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 22. detsember 2021
Jaga lugu

Täna kohtusid Rakvere linnavalitsuses linnapea Triin Varek ja Terviseameti Ida regiooni juht Marje Muusikus, et teha kokkuvõte lõppevast COVID-19 aastast ning arutada uue omikrontüve levikuga seonduvat.

Rakvere linnapea Triin Varek (vasakul) ja Terviseameti Ida regiooni juht Marje Muusikus rääkisid koroonaviirusest.

Terviseameti Ida regiooni juht Marje Muusikus jagas kiidusõnu läänevirulastele. Maakonna nakatumisnäitajad on alates novembrist kenasti langenud.

"See on olnud kõigi ühine suur pingutus. Kui novembri alguses juhtisime nakatumisnäidu edetabelit, siis novembris ja detsembris olime Lääne-Virumaaga olnud pikalt auväärsel viimasel kohal," ütles Marje Muusikus.

Rakvere linnapea Triin Varek lausus, et on olnud ehmatavaid aegu, kui nakatumisnäitajad Rakvere linnas tõusid teise laine ajal juba 500 haigusjuhuni ning ka nüüd, kolmandas laines, oli Rakvere linn mitu nädalat haigestumiste arvu poolest esimesel kohal.

Kriisijuhid panevad inimestele südamele, et olukord on kogu Eestis kiiresti muutumas ja uus omikrontüvi on senisest deltatüvest kordades nakkavam.

Marje Muusikuse sõnul on hetkel näha nakatumiste tõusu, paljud pereliikmed, kes õpivad või töötavad eemal, naasevad pühadeks koju. Suheldakse rohkem lähedastega. Senistest testitutest on Lääne-Virumaal neli omikroni-tüve juhtumit.

"Vaadates haigestumise trende Tartumaal, Harjumaal ja nüüd ka Lääne-Eestis ning võttes arvesse omikron-tüve tõenäolist peatset domineerimist on tõenäoline, et haigestumus on Eestis kasvutrendis ja jätkub järgmise aasta alguses," nentis ta.

Muusikus soovitas inimestel hästi läbi mõelda oma käigud pühade ajal. "Kes on planeerinud, kuid pole veel jõudnud käia vaktsineerimas, laske ära teha tõhususdoos,“ ütles Muusikus.

Triin Varek avaldas lootust, et inimesed mõistavad, et tuleb ennast ja teisi hoida ning kasutavad selleks kõiki olemasolevaid meetmeid.

"Üldiselt on linlased olnud väga tublid ja usun, et nii ka püsib. Tehakse tõhustusdoose ja kantakse kenasti maske. Siiras tänu kõigile, kes hoolivad! Viirust ei võida me igaüks eraldi, vaid koos vastutustundlikult käitudes,“ sõnas Triin Varek.

Marje Muusikus soovitas neid jõule pidada vaikselt pereringis oma kõige kallimate seltsis. "Enne lähedastega kohtumist veenduge, et kõik on terved. Kiirtest annab meile kindluse ja on abiks. Suurim rikkus on tervis. Soovin kõigile armastust, hoolivust ning terveid pühi!“ ütles Marje Muusikus.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!