Kundas on viirust reovees väga vähe, Tapal aga väga palju

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 25. detsember 2021
Jaga lugu

Tartu ülikooli juhitava reoveeuuringu sellenädalased tulemused näitavad, et vaatamata omikrontüve kiirele levikule püsib koroonaviiruse kogus reovees stabiilne ning uus viirusetüvi pole Eestis veel laialdaselt võimust võtnud.

Viimase reoveeuuringu põhjal on viirusekogus reovees väga kõrge neljas paigas - Jõhvis, Karksi-Nuias, Kuusalus ja Tapal.
Autor: Tartu ülikool

Uuringu juhi, Tartu Ülikooli antimikroobsete ainete tehnoloogia professori Tanel Tensoni sõnul on Eesti keskmist olukorda kirjeldav indeks jäänud eelmise nädalaga võrreldes samale tasemele. Valdavalt püsib viirusekogus Eesti suuremate asulate reoveeproovides mõõdukas.

Lääne-Virumaal on viirusekogus reovees mõõdukal tasemel Rakveres ja Tamsalus. Kundas on viiruseid reovees väga vähe, Väike-Maarjas on viirusekogus suur ning Tapal väga suur.

„Oleme nädala jooksul saanud teateid küll arvukatest omikrontüve põhjustatud kolletest Lõuna-Eestis, aga ka seal püsib viiruse üldine tase veel üsna muutumatu. Omikrontüve laialdast levikut reovees oleme näinud juba paari nädala jooksul. Viimasel nädalal on seda tüve rohkem Tartus, Pärnus ja Raplas, aga valdavaks pole see tüvi veel kuskil saanud,“ rääkis Tenson.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!